Olavi Allase alistas Soomes 1500 meetri jooksus 3.50 piiri

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahepäevased Järvamaa kergejõustiku-meistrivõistlused lõpetas meeste 1500 meetri jooks, millest võttis osa kolm sportlast. Võitja Olavi Allase (esiplaanil) tunnistas tagantjärgi, et lõpualal ta suurt ei pingutanud, vaid nautis enda esitlust.
Kahepäevased Järvamaa kergejõustiku-meistrivõistlused lõpetas meeste 1500 meetri jooks, millest võttis osa kolm sportlast. Võitja Olavi Allase (esiplaanil) tunnistas tagantjärgi, et lõpualal ta suurt ei pingutanud, vaid nautis enda esitlust. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Olavi Allase võistles Soomes Espoos Motonet GP-l 1500 meetri tugevamas ehk A-jooksus, kus sai viienda koha isikliku rekordiga 3.49,38. Allase varasem tippmark oli Riia karikavõistlustel joostud 3.50,25.

Allase alustas jooksu teisel kohal, hoides soomlasest "jänese" Ville Lempineni järgi. Soomlane läbis 400 m ajaga 1.00,5 ja 800 m ajaga 2.02,30. Pärast 1000 m astus Lempinen rajalt kõrvale ja viis jooksjat tõstsid oluliselt tempot, rebides end teistest lahti, nende seas ka Olavi Allase. 200 m enne lõppu läks neli jooksjat eest ära ning Allase jäi neist maha viiendana ja tuli sel kohal ka üle lõpujoone.

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles