Järvamaale enam kui 265 000 eurot: riik toetab keskkonnaprojekte miljonitega

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Panther Media/Scanpix

Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu otsustas toetada siseriiklikust keskkonnaprogrammist 612 projekti kokku 14 953 052 euroga. Toetust saavad projektid üheksas valdkonnas üle kogu Eesti. 

Järvamaalt sai toetust kokku 20 keskkonnaprojekti ja seda summas 265 906 eurot. Lõviosa sellest summast (226 769) võtab Reopalu ühisvee- ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimine. Uuri lisaks siit!

 „Valikute tegemine on alati raske, aga lähtusime projektide panusest Eesti loodusesse. Need 612 projekti, mida otsustasime rahastada, aitavad kõik meie keskkonda paremaks muuta,“ ütles keskkonnaminister ja KIKi nõukogu esimees Siim Kiisler ning lisas, et järgmine võimalus oma ideede realiseerimiseks riigilt toetust saada on juba 6. augustil, kui avaneb keskkonnaprogrammi teine taotlusvoor.

KIKi juhataja Veiko Kaufmanni sõnul on kiiduväärt, et projektide kvaliteet paraneb iga aastaga ning need on üha enam fokusseeritud ja suurema keskkonnamõjuga. „Soovime kõikidele toetuse saajatele edukat projektide elluviimist ning ootame ausat ja avatud koostööd. Tuletan ka meelde, et KIKi spetsialistid on alati abiks ja toeks tekkinud küsimuste lahendamisel.“

KIKi juhataja Veiko Kaufmanni sõnul on kiiduväärt, et projektide kvaliteet paraneb iga aastaga ning need on üha enam fokusseeritud ja suurema keskkonnamõjuga.

Suurimad toetussummad suunatakse veemajandusse, järgnevad keskkonnateadlikkus, looduskaitse ja maapõu. 

KIKi keskkonnaprogrammi selle aasta esimesse taotlusvooru esitati toetuse saamiseks 749 projekti kogusummas 28 594 388 eurot, nendest nõuetele vastavaid oli 737 projekti kogusummas 27 326 822 eurot ning toetust said 612 projekti kogusummas 14 953 052 eurot.

KIK avab keskkonnaprogrammi 2018. aasta II taotlusvooru 6. augustil ning taotlusi saab andmesüsteemi KIKAS kaudu esitada kuni 17. septembrini 2018. II vooru eelarve on 10 800 000 eurot ning toetatakse kaheksa valdkonna (atmosfääriõhu kaitse, kalandus, keskkonnateadlikkus, looduskaitse, merekeskkond, metsandus, ringmajandus ja veemajandus) kindlaid tegevusi, mille kohta leiab pärast jaanipäeva täpsemalt infot KIKi kodulehelt siit.  

KIK rahastab erinevaid keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. Kaheksateistkümne aastaga on riik KIKi kaudu toetanud enam kui 20 tuhandet keskkonnaprojekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles