Järvamaal 262 uut ettevõtet

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallkonstruktsioone tootev Estomet OÜ sai Türi valla parima alustava ettevõtte tunnustuse.
Metallkonstruktsioone tootev Estomet OÜ sai Türi valla parima alustava ettevõtte tunnustuse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eestlased on lätlastest ja leedulastest märksa agaramad uute ettevõtete loojad. SEB näeb selle põhjusena soodsat ettevõtluskeskkonda, aga ka väljarännet.

Eelmisel aastal asutati Eestis 21 947, Leedus 11 378 ja Lätis 10 094 uut ettevõtet, seega edestab Eesti ettevõtete loomise aktiivsuselt lõunanaabreid pea kaks korda, selgub SEB uuringust.

SEB jaepanganduse valdkonna juhi Ainar Leppäneni ütlust mööda näitab eestlaste ettevõtlikkus siinse majanduskeskkonna atraktiivsust ja ettevõtete asutamise lihtsust. Samuti ei tasu alahinnata arvukaid edulugusid, mille üks näide on Taxify hiljutine hiigeltehing. Leppänen peab üheks põhjuseks ka demograafilisi protsesse. «Kui Eestis on väljaränne pidurdunud, siis Lätis ja Leedus on see endiselt terav probleem, eelkõige noorte haritud inimeste seas, kellel on julgust ja ambitsiooni võtta riske ning asutada uusi ettevõtteid,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles