Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*Järvamaa kauneima kodu sinimustvalge mastivimpli alt leiab hiiglasliku ankru ja aiasügavuses on hiidlaste tehtud külakiik, millele hoo andmiseks tulevat naabrid appi kutsuda. See on isa ja tütre, Olavi ja Kirke Vaino kodu Käru alevikus. Peremees täpsustas, et see on vaid üks perele kuuluvatest kinnistutest üle Eesti ja valdavalt askeldavadki nad seal kahekesi. Kodusid hinnanud Järvamaa omavalitsuste liidu komisjon tõstis Vainode puhul esile seda, et endise Käru mõisa sepikojale on ennistusega antud uus elu. Millised maakonna ilusad kodud veel äramärkimist leidsid saab lugeda ja vaadata ajalehest.

*Mõne aja eest Mäo põllumajandusühistu ostnud vennad Soosaared müüvad seni majandi omanduses olnud  kortereid, aidates nii kaasa küla kasvule ja uuele hingamisele. Peamiselt on ostajad olnud noored ja keskealised. Vanemaealised on  seevastu tundnud huvi üürimise vastu. Kõiki Mäo põllumajandusühistu omanduses olevaid kortereid ei plaani Soosaared müüa. Osa jääb oma töötajatele välja üürida. Küsimusele, miks tasuks Tarbjale korter muretseda, vastas Soosaare, et mitte ainult Tarbja, vaid Paide piirkond üldse on sobiv koht: asub Kesk-Eestis ja töökohti leidub. Tarbja küla iseenesest on hea rahulik paik ja Paide linn on ligidal. Miks nii mõnedki pered on otsustanud just Tarbjale kolida, saab teada juba ajalehest.

*Järgmisel nädalal algab Järvamaal Koordi külas Hobukooli pargis koolitus loodusehitusest. Peale savikrohvimistehnikate sise- ja välistingimustes õpib rahvusvaheline seltskond koopamaja ehitama. Sellist imeasja tulevad uudistama ka huvilised Rootsist ja Leedust. Koolituse käigus valmib osalejate abiga üks elamiskõlblik koobas.

Peale nende lugude saab ajalehest veel teada:

*millise ettevõtmisega tervitatakse suve kevadpealinnas Türil;

*miks lükkuvad edasi Mündi ja Raudtee tänavale kavandatud ehitustööd;

*kuidas aitasid järvalased kustutada Vikipalu suurpõlengut;

*mis kohtadele jõudsid Järvamaa rallipaarid nädalavahetusel toimunud Viru rallil;

*mida korraldasid noored arvamusfestivali eeskujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles