Valmis raamat Türi lähiajaloost

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Sünged Sõjapäevad Türil ehk mälestusi bolševismi lõpupäevilt“
„Sünged Sõjapäevad Türil ehk mälestusi bolševismi lõpupäevilt“ Foto: Kalle Grünthal

Seoses Eesti juubeli ja Türi linna aastapäevaga on kõik huvilised oodatud 2. juulil kell 13 Türi kultuurikeskusse Kalle Grünthali  Türi lähiajalugu käsitleva trükisooja raamatu esitlusele.

Grünthal ütles, et raamat, «Sünged sõjapäevad Türil ehk mälestusi bolševismi lõpupäevilt» on tema esikteos ja käsitleb 1941. aasta sõjasuve sündmusi Türil. 
232leheküljelises kaartide ning 165 originaalfotoga varustatud raamatus, millest neljandik on olnud siiani avalikkusele teadmata, üritab Grünthal anda sündmustest oma ettekujutuse.
«Seni arhiivides lebanud materjal, mis nüüd raamatusse koondatud, heidab ühelt poolt valgust mõnele saladuslooriga varjatud seigale, teisalt meenutab ja tutvustab juba rohkem kui kolmveerand sajandi kaugusele jäänud traagilisi sündmusi," selgitab ta.

Grünthal lisas, et raamat kajastab ka omaaegsete inimeste mitmesuguseid igapäevaseiku, eluolulisi pisiasju ning mõtteid ja tundeid. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles