Raudteejaamas kuuleb tasuta muusikat

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elron

4. juulil kell 20.15 alustab Tallinn-Väike depoost EV 100 muusikaprogrammi kuuluv üle-eestiline kontserdisari „Teekond“. 4.–8. juulini annavad puhkpillikvintetid Estica ja Vanemuise kvintett 14 kontserti, kus tuleb esitusele Eesti heliloojate muusika, sealhulgas Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks loodud uudislooming.

 

„Kontserttuur „Teekond“ on eriline, kuna äratab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul puhkpillimuusikaga ellu nii kasutuses olevad kui ka unustuse hõlma vajunud raudteejaamad,“ lausus riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. „Ootamatutes kohtades on laval kaks Eesti professionaalset puhkpillikvintetti, kes esitavad Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks loodud uudisteoseid.“

“Juubeliaastal on üsna loomulik, et kavas on ainult Eesti muusika,” ütles puhkpillikvinteti Estica liige Heli Ernits. „Kontserttuuri idee saigi alguse kogemusest, et Eesti puhkpillikvinteti loomingus on hämmastavalt palju imelisi teoseid, mida laiema publikuga jagada.”

Eesti interpreetide liidu liige ja Vanemuise kvinteti esindaja Marie Jaksman nõustus, et sellist kontserti pole Eestis ammu kui mitte üldse olnud. „Tegemist on klassikalise puhkpillimuusika pidupäevaga, kus põimuvad Eesti minevik, olevik ja tulevik,” sõnas ta.

Järvamaa kontsert on 6. juulil kell 15.07 Türi raudteejaamas. Seal esineb puhkpillikvintett Estica. Kontsert on tasuta.

Nii 4. juuli avakontserdil kui ka 8. juulil Valga raudteejaamas toimuval „Teekonna“ lõppkontserdil tulevad esitusele spetsiaalselt Estica ja Vanemuise puhkpillikvintetile ning Eesti Vabariigi 100 aasta juubelile pühendatud Pärt Uusbergi, Liina Sumera ja Liisa Hirschi uudisteosed. Lisaks muusikutele astuvad Tallinn-Väike depoo ja Valga raudteejaama lavale koreograaf Krista Köster ja tantsija Silver Soorsk.

5.–7. juulini annavad kvintetid eraldi seisvalt kontserte Haapsalus, Ristil, Vaivaral, Kadrinas, Karusel, Raplas, Türil, Elvas, Viljandis, Tartus, Keilas ja Tapal.

Järvamaa kontsert on 6. juulil kell 15.07 Türi raudteejaamas. Seal esineb puhkpillikvintett Estica. Kontsert on tasuta.

„Teekonna“ sõiduplaaniga saab tutvuda aadressil www.interpreet.ee

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähemat infot juubeliürituste kohta leiab veebilehelt www.EV100.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles