Innovest saab taotleda vahendeid hariduslike erivajadustega õpilaste õppetöö korraldamiseks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvel. Pilt on illustratiivne.
Tahvel. Pilt on illustratiivne. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

12. juulist avab Innove taotlusvooru “Väikelahendused HEV õpilaste integreerimiseks tavakoolidesse“. 

Toetust saavad taotleda kohaliku omavalitsuse üksused ja eraüldhariduskoolide pidajad. Kokku jagatakse projektide elluviimiseks 9,5 miljonit eurot Euroopa Regionaalarengu Fondi toetusraha. Toetuse andmise eesmärk on pakkuda üldhariduskoolide pidajatele ja koolidele tuge kaasava hariduse põhimõtete rakendamisel ning luua tuge vajavatele õpilastele eeldused õppimiseks elukohajärgses koolis, võimalusel ka tavaklassis.

„Kõigile lastele parimate õppimisvõimaluste loomine saab toimuda edukalt vaid kõikide osapoolte koostöös. Paljud lapsed vajavad õppimiseks täiendavat tuge ja selleks kohandatud õpikeskkonda -  seda eesmärki kaasava hariduse meede kannabki,“ ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Innove elukestva õppe keskuse juhi Maarja Parve sõnul võivad projektid sisaldada nii ruumide kohandamist kui ka sisustamist ja õppevahendite või -materjalide ostu. „Näiteks võib olla erivajadusega laste kaasamiseks vaja kooli õueala kohandada, sisustada väiksemaid ruume või ehitada eraldi teraapiatube, paigaldada kaldteid või lifte. Toetatakse ka õppevahendite ja spetsiifiliste arvutiprogrammide ostu – täpset nimekirja ei ole, kõik sõltub konkreetse omavalitsuse ja kooli vajadustest,“ selgitas Parve.

Innove elukestva õppe keskuse juhi Maarja Parve sõnul võivad projektid sisaldada nii ruumide kohandamist kui ka sisustamist ja õppevahendite või -materjalide ostu.

Käesoleva vooru eelarve on kokku 9,5 miljonit eurot ning see on jaotatud eraüldhariduskoolide pidajate ja kohalike omavalitsuste vahel põhikoolis õppijate arvu alusel. Kohaliku omavalitsuse üksus või erakooli pidaja saab toetust taotleda kuni talle kehtestatud piirsummani. Toetust saab taotleda kuni vabade vahendite lõppemiseni.

Taotlusvooru viib läbi Sihtasutus Innove koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Kõik taotlejad on oodatud ka Haridus- ja Teadusministeeriumi piirkondlikele kaasava hariduse arengupäevadele augustis ja septembris, kus tutvustatakse ka taotlusvooru üldtingimusi. Arengupäevade info ja registreerumine.

Täiendav teave vooru kohta siin.

Sihtasutus Innove on hariduse kompetentsikeskus Eestis, mis edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üle-eestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles