Türil kogunevad brassansamblid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Reedest pühapäevani toimub Türil teine brasside brassing, mille raames mängisid kultuurimajas eile NATO Brass ja Leedu Rahvusliku Ooperi- ja Balletiteatri trompetikvartett.

Türi kultuurimaja juhataja Ülle Välimäe ütles, et tänu heale koostööle Eesti Kaitseväe orkestriga õnnestus brassansamblite kokkutulekule kutsuda ka NATO Brass.
Välimäe selgitas, et brassansamblisse kuulub orkestri vaskpillikoosseis, millele lisandub harilikult ka rütmipill või basskitarr. «Nad mängivad tantsulist muusikat,» lisas ta.


NATO Brass erineb veidi seega teistest koosseisudest, kuna seal puuduvad tuuba ja metsasarv. NATO orkestris mängiva Ivar Kiivi sõnul on nende ülesandeks ilmestada erinevaid koosviibimisi, seega on ka nende muusika lõbusa kõlaga.
Türil elav leedulane Kazimiera Vellemaa lausus, et talle rahvuskaaslaste esinemine meeldis, kuna see oli midagi uudset ja teistsugust. Vellemaa sõnul sattus ta siia koos oma eestlasest abikaasaga ning on niivõrd kodunenud, et käib Leedus pigem kui reisil. «Siiski oli hea Leedu muusikat kuulda,» tõdes ta.


Türilane Elju Liimer ütles, et brassansamblite muusika on huvitav. Ta lisas, et on värskendav kuulda kodukandis ka välismaiseid esinejaid. Liimer märkis, et kui ilm lubab, on tal plaanis ka täna brassansambleid nautima tulla.
Kui eile astusid üles külalisesinejad, siis täna saavad huvilised kuulata pooletunnikontserte ja osaleda õhtusel kontsert-tantsuõhtul kell 20 Türi kultuurimajas. Seal astuvad Välimäe sõnul üles 11 Eesti professionaalset ja taidlusbrassansamblit, kes mängivad lakkamatut tantsumuusikat.


Välimäe märkis, et tantsuõhtu on ka mängijatele endale huvitav võimalus kuulata teiste esinemisi ja sõlmida tutvusi.
Välimäe ütles, et eelmisel aastal organiseeris ta brassansamblite kokkutuleku esimest korda. Tema sõnul tundis ta, et Eestis oli sellisest üritusest puudus ning Türi paistis korraldamiseks sobivat. «Miks mitte teha kokkutulek keset Eestit?» märkis ta. «Sellega tutvustame ka meie kodupaika.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles