Paide järve vesi võib põhjustada löövet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Viimase nädala jooksul on mitu Paide tehisjärves ujumas käinud inimest saanud lööbe, mille leevenduseks on tulnud pöörduda ka kiirabisse. Kaebused on jõudnud terviseametisse, kelle töötajad uurivad asja.


Laupäeva hommikul veidi enne keskpäeva läks paidelanna koos kahe lapsega (nelja- ja kuueaastane) Paide tehisjärve äärde ujuma.
Kohe, kui mudilased veest välja tulid, hakkasid nad kaeblema meeletu sügelemise üle. Olukord läks ema selgitusel nii hulluks, et tema kuueaastane laps (teine oli tuttava laps) hakkas nutma.  

Naine sõnas, et mingisugust kummalist lõhna ega värvust järveveel polnud. Küll oli kalda ääres näha hulpimas hiljaaegu niidetud vetikaid. «Vähemalt kiirabist öeldi mulle, et vetikas on läinud mädanema ja sellest on tekkinud mingisugune bakter,» ütles ta.

Terviseameti Järvamaa esinduse vaneminspektor Geidi Rõõm lausus, et neile on tehisjärve vee kohta laekunud kolm kaebust. Kõigil juhtudel kurdetakse sügelemise üle.
Rõõm sõnas, et homme tuleb pealinnast spetsialist, kes võtab veeproovid ja paari päevaga peaksid  selguma nende tulemused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles