Paide welopark avatakse vanaaegsete jalgrataste paraadiga

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Laupäeval, Paide kreisilinnapäeva ajal avatakse Paide kogukonnakeskuses Paide welopark, kust on nii linlastel kui Paide külalistel võimalik laenutada vanu restaureeritud jalgrattaid ning nendega Paides sõita.

Vanaaegsete jalgrataste paraad saab alguse Paide kogukonnakeskuse juurest Tallinna 9/11 kell 11. ning suundub sealt mööda Laia ja Raudtee tänavat Pärnu tänava kaudu keskväljakule, kus samaaegselt on toimumas Paide kreisilinnapäev. Lisaks welopargist laenutada olevale kümmekonnale jalgrattale osaleb valikuga oma kollektsioonist ka ilmselt Eesti suurima, mitmesaja eksemplarini ulatuva vanaaegsete jalgrataste kollektsiooni omanik Valdo Praust, kes rattaparaadi järgselt Paide keskväljakul ka oma rattakollektsiooni tutvustab.


Paidesse welopargi rajamise idee eestvedaja Rainer Eidemilleri sõnul on welopargis võimalik laenutada küll vaid vanaaegseid kuid see-eest korralikult restaureeritud jalgrattaid, ent pidulikule avamisele ning sellele järgnevale rattaparaadile on oodatud kõik jalgrattasõidust lugupidavad inimesed, olenemata nende jalgratta stiilist, päritolust, vanusest või otstarbest. „Vaid ratta tehniline seisukord peab võimaldama ohutult ning reeglitepäraselt liigelda,“ lisas Eidemiller.


Welopargist saavad edaspidi kõik soovijad jalgrattaid tasuta laenutada kolmapäevast reedeni kell 10-15 ja alates augustist E-R 10-15. Samas oodatakse ka vabatahtlikke, kes soovivad
rattalaenutusel abiks olla. Kõik welopargist laenutatavad jalgrattad on welopargile iseloomuliku numbrimärgi ning welopargi kleebisega.


„Welopargi avamise järel toimub kogukonnakeskuse õuel ka õpituba, kus Türi Rattapoe eestvõttel saab õppida jalgrattaid remontima. Kell 13. tutvustavad Paide politseinikud aga uut liiklusseadust ning ennekõike selle rattureid puudutavat osa,“ lisas Eidemiller.
Paidesse welopargi rajamise projekti koostas MTÜ KultuurPaide, projekti rahastas EAS Kohaliku Omaalgatuse Programmi kaudu ning projekti elluviimine sai teoks paljude asjahuviliste vabatahtlike initsiatiivil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles