Kolm perearsti saavad kvaliteeditasu

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide perearst Ingrid Alt.
Paide perearst Ingrid Alt. Foto: Karl Tammiste

Eelmise aasta tulemuste põhjal maksab haigekassa perearstidele kvaliteeditasu. Süsteemis osalenud 19 Järvamaa arstist saab raha kolm.

Kvaliteeditasu süsteemi viis haigekassa koos Eesti perearstide seltsiga sisse 2006. aastal. See määratakse erinevatest mõõdikutest koosneva analüüsi põhjal ja selle eesmärk on parandada haiguste ennetamist ja krooniliste haigustega patsientide jälgimist.

Perearstidel on aastaga võimalik koguda 600 punkti. Et saada lisatasu koefit­sendiga 1,0, peab ta koguma vähemalt 540 punkti ja koefitsendi 0,8 tarvis on vaja teenida vähemalt 480 punkti. Lisaks on arstil võimalik saada lisatasu erialase pädevuse eest. Väga heade tulemustega perearstil on võimalik teenida 3719,66 eurot kvaliteeditasu.

Järvamaal on süsteemiga ühinenud 19 arsti. Haiguste ennetamise ja krooniliste haigete jälgimise eest teenisid maksimumpunktid Ingrid Alt ja Tereza Maskina. Silvi Arpo saab lisatasu koefitsendiga 0,8.  Erialase lisapädevuse eest saavad tasu Tereza Maskina (koefitsient 0,5) ja Silvi Arpo (0,2).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles