Vallimäe nõlvad raiutakse lagedaks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide Vallimäel hakatakse tegema haljastustöid, mille käigus raiutakse maha 114 kasvavat puud. Päris lagedaks ordulinnus siiski ei jää, ligemale 400 põlispuud jäävad ellu ning istutatakse ka hekid.

Paide linnavalitsuse haljastusspetsialist Tiina Kivila ütles, et maha tuleb raiuda vanad ja haiged puud – põhiliselt saared, vahtrad, pärnad ja jalakad. Lisaks haigetele puudele võetakse maha ka need, mis on väga lähestikku kasvanud ja mille võra pole korralikult välja arenenud, aga ka nõlvadel kasvavad puud, mis on kujunenud ohuks lähedalasuvatele majadele ja autodele.

Kivila selgitas, et kuna uusi puid istutada ei tohi, sest vallide sees asuvad müürid ja puujuured võivad neid kahjustada, püüavad nad Vallimäel kasvavaid puid võimalikult palju säästa. «Lisaks istutatakse Tallinna tänava poolsele küljele, kuhu on kavas paeskulptuuride ala rajada, sireleid ja ebajasmiine,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles