Pöidlaküüdiga reisijad läbisid Järvamaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koreast Eestisse puhkama tulnud Simon ja Eun Kyung Han lootsid hääletades näha ka loodust ja vaatamisväärsusi ning riigiga ka lähemalt tutvuda.
Koreast Eestisse puhkama tulnud Simon ja Eun Kyung Han lootsid hääletades näha ka loodust ja vaatamisväärsusi ning riigiga ka lähemalt tutvuda. Foto: Merle Must

Täna kell 19 peavad finišipaika, Viljandi folgi Rohelise lava juurde jõudma 26 tudengite hääletusvõistlusel «Kas tunned maad XI» osalenud segapaari, kelle kontrollpunktide hulgas olid ka kolm Järvamaa paika.

Paarid väisasid laulja Jaan Pehki lapsepõlvepaika Türi kesklinna lasteaeda, samuti Kilplalat Müüsleris ja Vargamäed Albu vallas.
Esmaspäeva õhtul jõudsid Järvamaale esimesed segapaarid, kelle hulgas olid ka Koreast Eestisse puhkama tulnud Simon ja Eun Kyung Han ning Mart Gaškov ja Aune Esinurm.
Eksootiline paar
naudib Eestit
Simon ütles, et tema ja ta kaaslane olid Tartus sõpradel külas, kui hääletusvõistlusest kuulsid. «See on suurepärane viis Eestiga tutvuda, kuna praegu ei tea me sellest riigist veel midagi,» lisas ta. «Ka kontrollpunktide kirjeldus on eesti keeles, seega tõlkisid sõbrad selle meile ära.»

Paar sõitis ühe juhiga Tartust esmalt Põltsamaale, sealt edasi Türile ja Kärusse Balti keti monumendi juurde. Edasi liikusid nad Juuru.
Kolmapäeval hääletas Korea paar Tallinnast Hiiumaale ja oli külastanud vaid kuut punkti, kuna nende eesmärk oli ka Eesti loodust ja linnu nautida. «Eile (teisipäeval – toim) võtsime päeva vabaks, et külastada Tallinna vaatamisväärsusi,» selgitas Simon. «Me naudime vaimustavat ilma ja Eestit.»
Kontrollpunkt
võib olla keset sood
Kohtla-Järvelt pärit Mart Gaškov osales hääletusvõistlusel kolmandat korda, samuti on ta kaasa teinud korraldajana. Ka tavapäraselt sageli pöidlaküüti kasutav Gaškov ütles, et võtab võistlusest osa, kuna see annab võimaluse näha suvise Eesti ilu.
Gaškovi paariline Aune Esinurm otsustas hääletama tulla vaid mõne päeva eest ja tema jaoks oli see ka ühtlasi esimene kord võistlusel osaleda.
Mart Gaškov ütles esmaspäeval, et siiani on nad reisinud üsnagi huvitavate marsruutide kaudu. «Saime autoga Müüslerisse, sealt tahtsime minna Vargamäele, kuid sinna ei läinud ühtegi sõidukit, seega sattusime hoopis Türile,» märkis ta.
Tartu üliõpilaste looduskaitseringi president ja võistluse korraldaja Mikk Gaškov ütles, et kuna hääletusvõistlus peab huvitav olema, valisid nad punktideks nii kultuuriliselt harivaid kui ka lihtsalt naljakaid kohti. «Tahame, et inimesed läheksid kohtadesse, kust nad muidu on võib-olla viie kilomeetri kauguselt mööda sõitnud, aga lähemalt vaadanud pole,» selgitas ta.
Mikk Gaškov märkis, et võistluse ajaloos pole veel ükski paar läbinud kõiki kontrollpunkte. «Võitjate saak on olnud umbes 40 punkti,» lisas ta. «Sel aastal on kontrollpaigad ka raskemad, mõni asub näiteks Vilsandil või soo keskel.»

TEAVE

Hääletusvõistlus «Kas tunned maad»
• Tänavu toimub võistlus 11. korda.
• Korraldajaks on Tartu üliõpilaste looduskaitsering.
• Võistluse eesmärk on propageerida hääletamist kui loodussõbralikku liikumisviisi ning tuua laiema avalikkuse ette hääletamine ning selle võlud ja ohud.
• Üle Eesti paiknevaid võistluse kontrollpunkte on viiskümmend ning teenida võib ka lisapunkte, tabades kas autolavka, üheksavägise või südamekujulise avaga välitualeti.
• Järvamaal olid tänavu kontrollpunktideks Türi kesklinna lasteaed, Vargamäe Albu vallas ja Kilplala Müüsleris.
• Võitjaks kuulutatakse hääletajapaar, kes neljapäeval kella 19ks on enim kontrollpunkte läbinud ning jõudnud finišipaika Viljandi folgi Rohelise lava juures.

Allikas: http://ring24.positium.ee/hv2011/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles