Skaudid kogunevad olümpialaagrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormilinnu üksuse skaut Triin Joon ütles pärast oravalennu tegemist, et tahaks seda kohe uuesti proovida, kuna kõrgel puude vahel kõikudes oli tal õige orava tunne.
Tormilinnu üksuse skaut Triin Joon ütles pärast oravalennu tegemist, et tahaks seda kohe uuesti proovida, kuna kõrgel puude vahel kõikudes oli tal õige orava tunne. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kolmapäevast pühapäevani veedavad 180 skauti üle Eesti Tagametsa laagrialal oma suve traditsioonilises olümpiateemalises laagris, kus tänavu oli esimest korda erilise tähelepanu all paraolümpia.

Olümpialaagri projektijuht Marit Voog ütles, et peale harilike skaudirühmade osaleb laagris ka pimedate grupp Tallinnast. Igal puudega noorel on oma juhendaja, kellega ta ringi liigub ja vaatab, millistest tegevustest ta osa võtta saab. «Enamasti saavad nad kõike teha, oleme alad ka nii valinud,» lisas Voog. Näiteks osales üks poiss tema kinnitusel reedel ka DJde võistlusel.
Skaudid järgivad olümpiamängude filosoofiat
Pimedate üksuse liige Jakob Rosin (16) lööb skautide tegevuses kaasa teist aastat. Ta märkis, et laagris talle meeldib, kuna seal puutub kokku ekstreemsete olukordadega. «Näiteks pidime eile (kolmapäeval – toim) äikese ja paduvihmaga telgist tubadesse ümber kolima,» ütles Rosin.
Rosin lausus, et ta on laagris oldud aja jooksul saanud uusi teadmisi esmaabi andmise, sõlmede tegemise ja skautluse ajaloo kohta. Samuti on ta õppinud loodusest leitud vett joodavaks filtreerima.

Rosin ütles neljapäeval, et neil on kavas pimedate üksusega korraldada reedel paraolümpia, kus noored saavad valge kepi ja ultraheliprillidega takistusrada läbida ning kõliseva palliga jalgpalli mängida. «Samuti on meil kavas kohandatud Twister (mäng, kus osalejad peavad kordamööda asetama oma jalad ja käed erinevat värvi ringidele ning lõpptulemusena on kõigi inimeste jäsemed omavahel sassis – toim), mille ringid on erinevast materjalist,» lisas ta.
Voog lausus, et laagri tegevus on jagatud viie teema vahel ja igas neis järgitakse olümpiamängude filosoofiat, milleks on «Terves kehas terve vaim». Kohal on 180 erinevas vanuses skauti üle Eesti. Osalejate hulgas on ka kaheksa Türi noort ja nende juhendaja Reet Kaal.
Esimene päev veedeti käsitööd tehes ja erinevate skautlike tegevustega aega sisustades, näiteks õppides erinevaid sõlmi valmistama. «Kõige populaarsem tegevus oli harjutada uppujat päästma,» lisas Voog. Teine päev kulus sportides, näiteks said skaudid mängida erinevaid pallimänge, lasta vibuga, orienteeruda ja liikuda GPSi kandes metsas võimalikult olümpiarõnga kujule vastavalt.
Laagrilised proovisid oravalendu
Samuti proovisid laagris osalejad neljapäeval erinevaid ekstreemspordialasid, mille hulka kuulus slackline ehk puude vahele pingutatud nööridel trikkide tegemine, üheksa meetri kõrgusel asuv takistusrada ning lendorava-nimeline atraktsioon.
Lendorav kujutas endast nelja kaaslase abil kaheksa meetri kõrgusele vinnatuna puude vahel õõtsumist. Tallinna Tormilinnu üksuse skaut Triin Joon (8) ütles maapinnale jõudes, et sooviks seda kohe uuesti proovida. «Tahaksin, et meil selline võimalus kodus ka oleks,» lisas ta. «Mul oli täitsa õige orava tunne!»
Reedel oli laagri kavas para- ja naljasport, laupäeval võistlevad osalejad aga esimest korda peaskaudi krossijooksus, kus kõik soovijad saavad mõõtu võtta tähtsaima skaudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles