Skaudid kogunesid olümpialaagrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormilinnu üksuse skaut Triin Joon ütles pärast oravalennu tegemist, et tahaks seda kohe uuesti proovida, kuna kõrgel puude vahel kõikudes oli tal õige orava tunne.
Tormilinnu üksuse skaut Triin Joon ütles pärast oravalennu tegemist, et tahaks seda kohe uuesti proovida, kuna kõrgel puude vahel kõikudes oli tal õige orava tunne. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna lõpeb Tagametsas Eesti skautide olümpiateemaline laager, kus erilise tähelepanu all oli paraolümpia.

Olümpialaagri projektijuht Marit Voog ütles, et peale harilike skaudirühmade osaleb laagris ka pimedate grupp Tallinnast. Igal puudega noorel on oma juhendaja, kellega ta ringi liigub ja vaatab, millistest tegevustest ta osa võtta saab.
Reedel pidasid skaudid maha paraolümpia, kus noored said valge kepi ja ultraheliprillidega takistusrada läbida ning kõliseva palliga jalgpalli mängida.
Voog lausus, et laagri tegevus on jagatud viie teema vahel ja igas neis järgitakse olümpiamängude filosoofiat, milleks on «Terves kehas terve vaim». Kohal on 180 erinevas vanuses skauti üle Eesti, nende seas ka kaheksa Türi noort ja nende juhendaja Reeda Kaal.

 Laagrilised said proovida ka ekstreemspordialasid, mille hulka kuulus slackline ehk puude vahele pingutatud nööridel trikkide tegemine, üheksa meetri kõrgusel asuv takistusrada ning lendorava-nimeline atraktsioon.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles