Otsemonid sammuvad otse läbi Järvamaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Otsemonid ehk noormehed, kes asusid reedel Tallinnast Tartu poole teele, rännates GPSi abil võimalikult otse, jõudsid täna hommikul umbes kell 10.30 Järvamaale.

Alguses pidid 160 km pikkusel matkal kaasa lööma neli rändurit, kelle hulka kuulusid Anti Orgla, Mati Allas, Arno Lauk ja Marten Laur, kuid eile olid Orgla ja Allas sunnitud tervise tõttu katkestama. Suurem osa teest läbisid mehed eile pahkluuni ulatuvas vees ning jõudsid õhtuks Ardu lähedale. Kuna rändurid olid ajagraafikust veidi maha jäänud, tegid nad seda tagasi pooljoostes.

Täna hommikul saatis Järva Teataja rändureid kuni Järvamaale jõudmiseni. Kuna mehed on lubanud minna Tartu nii otse, kui võimalik, siis ei löönud nad kartma nii jõe äärde kui sohu jõudes. GPSi näidatavast otseteekonnast lubavad Lauk ja Laur endal kõrvale kalduda vaid eramaade ja hoonete juurde jõudes.

Lauk märkis, et täna on tuju veel üsna hea, kuid ees seisab veel Pikasilla soo ületamine. Siiski tõdes Laur, et nii kenasid marjametsi nad mujal kui Järvamaal kohanud pole, kuid mustikate ega vaarikate söömiseks eriti aega ei jää.
Täna õhtuks plaanivad otsemonid jõuda Mäo lähedale laagripaika. Tartu loodavad rändurid saabuda kolmapäevaks või neljapäevaks. Otsemonide teekonda saavad huvilised reaalajas jälgida aadressilt https://www.navirec.com/flash/navirec/index.php/ee, sisestades nii kasutajanimeks kui parooliks sõna «otse». (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles