Järva kaitseliitlaste saagiks jäi Ernal 6. ja 16. koht

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erna retk algas Salmistu rannas.
Erna retk algas Salmistu rannas. Foto: Toomas Huik

Kolmapäevast tänaseni kestnud ning maailma üheks raskeimaks sõjalis-sportlikuks patrullvõistluseks peetava Erna retkel lõpetas Järva maleva II võistkond kuuendal ja I võistkond 16. kohal.


Võistluse lõpetas 29 võistkonda, katkestajaid oli üks. Kirde kaitseringkonna ja Kaitseliidu Harju maleva I võistkonna ees võitis tänavuse ja sel kujul viimaseks jäänud retke Scoutspataljoni võistkond.

Võistlus oli kolme maakonna, Harju-, Lääne-Viru- ja Järvamaa territooriumil. Võistkondadel tuli kogu trassi vältel liikuda vastutegevuse eest hoidudes ja ajagraafikust kinni pidades erinevate kontrollpunktide vahet, kus tuli täita mitmesuguseid ülesandeid. (JT)

TEAVE
Erna grupp oli Talvesõjast osavõtnutest moodustatud luureüksus, mis tegi 1941. aasta suvel dessandi punaväe tagalasse Salmistusse ja liikus edasi Kautlasse, kus pidas maha lahingu ülekaalukate vaenlase jõududega.
1993. aasta suvel läbisid huvilised taas luuregrupi teekonna ja moodustasid sõjalis-sportliku seltsi Erna.
Allikas: www.erna.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles