Järva malev korraldab taasiseseisvumispäeval rattaretke

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

20. augustil korraldab kaitseliidu Järva malev Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 20. aastapäevale pühendatud rattaretke, millest oodatakse osa võtma kõiki huvilisi.


Rattamatk algab kl 9 Türilt Järva maleva staabi juurest ning viib Järva maleva staabiülema kapten Vello Popsi sõnul matkajad osaliselt nii mööda maanteed kui ka mööda kauneid Järvamaa metsateid 25 kilomeetri kaugusele Tagametsa skaudilaagrisse.
Lisaks tervislike eluviiside edendamisele püüab Järva malev ratteretkega teadvustada inimestele ka 20. augusti kui vahest ehk ühe tähtsaima päeva tähtsust Eesti riikluse loos. «Tahaksime, et inimesed mõtleksid rohkem meie riigile oluliste tähtpäevade peale ning et 20. august oleks nende jaoks midagi enamat kui vaid töölt saadud vaba päev,» selgitas ta.

Tagametsa laagris on võimalus pidada väikest piknikku ning kinnitada keha Järva maleva poolt pakutava sõdurisupiga. «Tagametsas asetame mälestuspärja ning süütame küünlad mälestusmärgi juures, mis pühendatud võõrvägede poolt oma kodudest minema aetud inimestele,» lisas Pops. «Kui traditsiooniliselt juuni alguses admiral Pitka auks korraldatav ligi 100 kilomeetri pikkune rattamatk on ikka üsna tõsine ettevõtmine ning eeldab et matakalised on ka varem sel aastal sadulasse istunud, siis augustis korraldatav Tagametsa rattaretk peaks olema jõukohasem märksa enamatele inimestele ning loodan, et see kajastub positiivselt ka suures osalejate arvus.»

Rattamatka paremaks läbiviimiseks palub Järva malev osalejatel ennast kuni 18. augustini Järva maleva staabis (Väike-Pärnu 6b) registreerida telefonil 717 9749. Täpsem info kapten Vello Pops tel: 53427256. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles