Kultuurikeskus alustab hooaega vastremonditud laval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia direktor Aivar Mäe (vasakul) ja Tera Parkett OÜ ehitusmees Peeter Mahlapuu (paremal) uurivad, kuidas oleks võimalik Paide kultuurikeskuse lava muuta siledamaks ning kindlustada see vetrumise ja krigisemise vastu.
Rahvusooper Estonia direktor Aivar Mäe (vasakul) ja Tera Parkett OÜ ehitusmees Peeter Mahlapuu (paremal) uurivad, kuidas oleks võimalik Paide kultuurikeskuse lava muuta siledamaks ning kindlustada see vetrumise ja krigisemise vastu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sel nädalal algasid Paide linna ja ettevõtjate, Järva maavalitsuse ja rahvusooperi Estonia toel Paide kultuurikeskuse suure saali lava ümberehitustööd, mille järel on uuel hooajal võimalik anda seal ka klassikalise balleti etendusi.

Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller ütles, et orkestrisüvendi peale ehitatakse täiesti uus lava, ülejäänud pind pahteldatakse ja lihvitakse. Töid teeb Tera Parkett OÜ.
Mülleri andmetel lõpeb lava uuendus 28. augustil, avamine tuleb 30. augustil, kui kultuurikeskuses esinevad Estonia artistid ja Paidest pärit Grete Oolberg, kes õpib Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis klassikalist laulu.
Toetust tuleb
ka ettevõtjatelt
Mülleri selgitusel algatas lava remondi rahvusooper Estonia. Kultuurikeskus alustab 24. hooaega ja korraldab koos rahvusooperiga 6.–12. novembrini kestva festivali «Ooper ja ballett südames», kuid suure saali praegune lava ei võimalda klassikalist balletti esitada. «Seega otsustas rahvusooper Järva maavalitsuse, linna ja ettevõtjate toel lava renoveerida,» lisas ta.
Neljapäeval Paide kultuurikeskuses ehitust juhendamas käinud rahvusooperi Estonia direktor Aivar Mäe sõnas, et aitab lava ehitada peamiselt selle tõttu, et talle on siinsed inimesed hinge läinud. Nüüd on Mäe ütlust mööda olemas 20 ettevõtja toetus, kuid nende antud raha kulub peamiselt festivali «Ooper ja ballett südames» korraldusele.
Lavaehituse rahastus tuleb Paide linnalt, Järva maavalitsuselt, hasartmängumaksu nõukogult ja Eesti kultuurkapitalilt. Lava remont ja festivali korraldus läheb kokku maksma 16 000 eurot.
Mäe ütles, et uus lava on sile, ei vetru ega tee häält. «Siin on pärast võimalik tantsida professionaalset tantsu,» lausus ta. «See lava on eeldus, et siia tuleks ooperiteatri või kammerooperi etendus.»
Ülle Müller ütles, et festivali aegu 8. ja 9. novembril näeb kultuurikeskuses kahel korral operetti «Silva» ja balletiõhtut, mille üks osa on katkend balletist «Luikede järv».
Lisaks leiavad Paides, aga ka Koerus ja Türil aset noorteprojektid, kammerkontserdid, kostüümilaat ja näitused. Müller märkis, et programmist on võimalik osa saada ligi 3500 inimesel.
Programmist saab
osa 3500 inimest
Teisipäeval külastas Paide kultuurikeskust 15 Eesti Kontserdi esindajat Tallinnast, Tartust, Jõhvist ja Pärnust. Mülleri selgitusel otsustasid nad teha kultuurikeskusega tihedat koostööd programmilises mõttes, aga ka isekeskis kogemusi jagada ja korraldada ühiskoolitusi.
Koostöös Eesti Kontserdiga on Paides 2012. aastal võimalik nautida tipptasemel kultuuri. «Terve hooaja kestel hakkab kultuurikeskuses igal kuul olema üks Eesti Kontserdi üritus,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles