Vaata koolide pingerida riigieksamite põhjal

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasium
Paide gümnaasium Foto: Kristo Kivisoo

Postimees.ee avaldab Eesti koolide pingerea, mis põhineb tänavuste riigieksamite keskmistel tulemustel.

Järvamaa koolidest on kõrgeimal, 44. kohal Paide gümnaasium, järgnevad Paide ühisgümnaasium 82. ja ja Türi gümnaasium 90. kohaga.


Kõige nõrgemad olid eksamitulemused Paide täiskasvanute keskkoolis, kes on 241 kooli seas 228. kohal.
Riikliku eksamikeskuse tulemuste põhjal moodustunud tabelisse on koondatud 241 kooli andmed kõigi riigieksamite lõikes ja koondarvuna.


Konkreetse kooli riigieksamite keskmine tulemus pole saadud lihtsalt eksamitulemusi kokku liites ja koolide arvuga jagades, vaid arvestatud on ka, mitu õpilast eksamit tegi.
Riikliku eksamikeskuse teatel pole esitatud näitajad tehnilised mõõdikud, vaid kindlate eksamisoorituste põhjal saadud kõige tõenäolisemad hinnangud eksamisooritajate tegelikule võimekusele.


Eksamitulemuste statistika arvestas vaid neid koole, kus konkreetse eksami sooritajaid oli üle viie. Tärniga märgitud koolide puhul tasub teada, et arv peegeldab õhtuse ja päevase õppe summat ning ühe osa tulemused võivad olla eraldi võetuna paremad kui teise omad.


TEAVE
Järvamaa koolid riigieksamite keskmiste tulemuste pingereas:
44. Paide gümnaasium
82. Paide ühisgümnaasium
98. Türi gümnaasium
140. Koeru keskkool
153. Aravete keskkool
163. Türi majandusgümnaasium
199. Järva-Jaani gümnaasium
228. Paide täiskasvanute keskkool

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles