Lenna Kuurmaa ja Märt Avandi lähevad koos tuurile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenna Kuurmaa ja Märt Avandi.
Lenna Kuurmaa ja Märt Avandi. Foto: Erakogu

Tänavu novembris tuuritavad üheskoos mööda Eestit Lenna Kuurmaa ja Märt Avandi koos puhkpillikvintetiga Reval Wind Ensemble, et kanda ette mõlema solisti lemmikpalad.

Korraldajate teatel valiti tuurile “Kui vari kaob, siis valgus jääb” laulud, mis on Kuurmaale ja Avandile hingelähedased. Kaunid palad, mis on neid alati puudutanud ja puudutavad edaspidigi - ilusad, mõtlikud, ent samas täis headust.

Muuhulgas kõlavad kontsertidel “Kõik saame murelipuudeks”, “Tõuse üles ja läheme ära”, “Sündimise lugu”, “Saatus naerdes homse toob”, “Nii kokku me ei saagi eal”, “Tule kui leebe tuul”, “Mis maa see on”, “Inimesed ja inimesed”, “Loodan, et sa muudad oma meelt” ja “Sind otsides”.

Kõik lood on spetsiaalselt klassikalisse võtmesse seadnud noor helilooja Kristo Matson.

Soliste saadab Reval Wind Ensemble koosseisus Eneli Hiiemaa flöödil, Riivo Kallasmaa oboel, Andreas Aben klarnetil, Rene Sepalaan fagotil ja Meelika Mikson metsasarvel.

Kontserdid kõlavad 3. novembril Viimsi Püha Jaakobi kirikus, 8. novembril Türi kultuurikeskuses, 10. novembril Haapsalu kultuurikeskuses, 12. novembril Mustvee kultuurikeskuses, 13. novembril Tartu Athena keskuses, 14. novembril Pärnu Endla Küünis, 15. novembril Käina kultuurikeskuses, 17. novembril Kuressaare kultuurikeskuses ja 19. novembril Tallinna Jaani kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles