Rakvere teater toob Türile lood seiklustest, sõprusest ja armastusest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Harry kohtas Sallyt
Kui Harry kohtas Sallyt Foto: Rakvere Teater

Kolmapäeval, 21. septembril külastab Rakvere teater Türi kultuurimaja, et tuua siinse publiku ette kaks sõbralikku lugu oma repertuaarist.


Päeval kell 12 oodatakse kõiki Muumilugude austajaid vaatama teatri uusimat lavastust «Muumitroll ja Sabatäht» ning õhtul kell 19 astuvad kultuurimaja lavale kaks sõpra, et rääkida oma armastuse lugu romantilises komöödias «Kui Harry kohtas Sallyt».

Kui paar aastat tagasi külastasid Tove Janssoni Muumid Rakvere teatrit, et rääkida lugu jõuludest, siis seekord on neil kaasas lugu Muumiorgu ähvardavast sabatähest. Ja see on juba hoopis ohtlikum seiklus, koguni nii ohtlik, et Muumimamma peab Muumitrollile ja ta sõpradele võileivad kaasa panema, kui nad Üksildaste Mägede tipul asuvat observatooriumi otsima lähevad. Lavastuse muusikalise kujunduse tegi Tarmo Linnas ning mängivad näitlejad Kertu Moppel, Liisa Aibel, Helgi Annast, Natali Lohk, Maarika Mesipuu, Tiina Mälberg, Margus Grosnõi ja Lauri Kaldoja.

Sõprus on oluline ka Rakvere teatri kõige romantilisema lavastuse «Kui Harry kohtas Sallyt» nimitegelastele. See tuntud menufilmil põhinev komöödia keskendub ühele olulisemale ja vanimale teemale inimkonna ajaloos - armastuse leidmisele ja äratundmisele. Rakvere teatri lavastuses mängivad peaosi Tarvo Sõmer ja Ülle Lichtfeldt ning kaheteistkümne aasta jooksul New Yorgis lahti rulluvat lugu Harryst ja Sallyst liigendavad Eesti paaride kohtumiste lood. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles