Paides saab oktoobris verd loovutada

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Teisipäeval, 4. oktoobril kell 10.30st 15ni oodatakse nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Paide kultuurikeskuses (Pärnu 18, Paide).


Verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste ütles, et Paides on keskusele palju juba tuttavaid püsidoonoreid. «Paides teadmistepäeval toimunud viimasel doonoripäeval tuli verd loovutama 74 abivalmis annetajat, kokku kogusime üle 32 liitri verd,» lisas ta. «Julgustame heateole ka esimest korda verd loovutada soovijaid, septembris toimunud doonoripäevale tuli kuus vaprat esmadoonorit.»

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.
Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles