Politseinikud võtavad kasutusse taserid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Augustis jõuavad kõikides politseiprefektuurides lõpule tasereid kasutama hakkavate politseinike koolitused ning seejärel jagatakse relvad jaoskondadele.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivinstruktor Hannes Haav ütles BNS-ile, et politsei alustas elektrišokirelva koolitustega mai esimeses pooles instruktoritele ning mai lõpus patrullidele. «Koolitused on läinud plaanipäraselt ning augusti lõpuks peaks kõikides prefektuurides koolitused ka lõppenud olema, misjärel jaotatakse elektrišokirelvad jaoskondadele,» sõnas Haav.

Politsei- ja piirivalveamet allkirjastas veebruari keskel lepingu 35 Taser X2 tüüpi elektrišokirelva ehk taseri ostmiseks. Hankelepingu maht oli 191 225 eurot ning selle summa ulatuses tellitakse lisaks relvadele ka kabuurid, patareid, lasukomplektid teenistuseks ja koolitusteks ning muud vajalikud tarvikud.

Seaduste kohaselt võib seda kasutada tulirelva asemel olukordades, kus inimelu on ründe tõttu ohus. Elektrišokirelvad on kasutusel ka vanglateenistuses, kus neid võib kasutada ka gaasi või nuia asemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles