Taani sõdurid avastasid Valgehobusemäe võimalusi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Pühapäeval käisid Taani sõdurid Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses monoratastega sõitmas, suvist tuubirada nautimas ja discgolfi mängimas.

 

Taani kaitseväelased teenivad Eestis paiknevas lahingugrupis selle aasta algusest. NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid 2016. aasta juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola. Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavateks riikideks on Prantsusmaa ja Taani.

Taani ja Eesti kaitseväelased on koos teeninud erinevatel välisoperatsioonidel nii Balkanil kui ka Afganistanis ning Lähis-Idas, samuti on Eesti kaitseväel pikaaegne koostöö Taani diviisiga. 1. jalaväebrigaad osales aastatel 2009 – 2016 Taani diviisi õppuste tsüklis, kus Eesti ja Taani kaitseväelased harjutasid ka Eesti kaitsmist. Käimasolevas väljaõppetsüklis teeb Taani diviisiga kostööd Eesti kaitseväe 2. jalaväebrigaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles