Evely Kaasiku saavutas MMi lühirajal 31. koha

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evely Kaasiku finišeerimas
Evely Kaasiku finišeerimas Foto: Külli Leola

Orienteerumise MM-võistlustel Lätimaal võisteldi esimese metsadistantsina medalitele lühirajal. Evely Kaasiku saavutas MMi lühirajal 31. koha.

Naiste raja pikkuseks oli linnulennult 4,8 km ja rajal 17 KP-d. Stardi- ja finišipaigad asusid Gauja ürgoru erinevatel kallastel. Vahelduva läbitavuse ja nähtavusega orunõlvadel tuli näidata väga head orienteerumistehnikat ja osata valida õige liikumiskiirus, vastasel juhul olid suured vead kerged tulema. Liiga suur algkiirus sai saatuslikuks tiitlikaitsjale ja maailma edetabelijuhile Tove Alexanderssonile Rootsist. Kiirustamisest tingituna eksis ta nõlvapunktide võtmisel korduvalt ja väga suurelt ning katkestas võistluse.

Raske võistluse võitis venelanna Natalia Gemperle ajaga 32:02. Selle MMi esimese medali Soomele tõi tänavune Euroopa meister lühirajal Marika Teini, kes tegi mõned pisivead ja kaotas lõpuks võitjale 1:30. Üllatuspronksi teenis prantslanna Isia Basset, kes kaotas võitjale 1:54.

Järvakas Evely Kaasiku saavutas 31. koha ja koondisekaaslane Laura Joonas 50. koha. Evely tegi oma kõige suurema vea teise kontrollpunktiga, ülejäänud osa rajast õnnestus läbida suuremate prohmakateta, kuid jooksukiirus ei võimaldanud enamat. Kaasiku ise ei olnud üldse rahul oma orienteerumistehnilise sooritusega. Ei olnud head orienteerumiskindlust ja sujuvust ning väikeseid pisivigu ning kõhklemisi kujunes liialt palju. Soovitud orienteerumissooritust ei õnnestunud seekord ellu viia.

MM jätkub neljapäeval teatejooksudega.

Naiste täielikud tulemused!

MM-i kodulehekülg!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles