Koolides üle Eesti alustab tööd 28 uut "Noored kooli" õpetajat

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored kooli 12. lend.
Noored kooli 12. lend. Foto: Sa Noored Kooli

“Noored kooli” programmi uued osalejad lõpetasid ettevalmistuskoolituse ja asuvad õpetama koolides üle Eesti.

 

Täna anti koolijuhtidele üle "Noored kooli" 12. lennu osalejad, kes töötavad järgmise kahe aasta jooksul õpetajana ja läbivad samal ajal intensiivse koolitusprogrammi. 28 osalejat valiti välja 327 kandidaadi seast ning nende hulgas on endisi riigiametnikke, pangatöötajaid, ettevõtjaid ja teiste elualade esindajaid, aga ka värskeid ülikoolilõpetajaid erinevatelt erialadelt.

“Tegemist on seni suurima "Noored kooli" lennuga ja kunagi varem pole meil olnud nii palju klassiõpetajaid – neid alustab tänavu üheksa,” ütles programmi koolitusjuht Maria Kurisoo.

Ta lisas, et uute osalejate hulgas on eesti keele ja kirjanduse, inglise ja saksa keele, matemaatika ja loodusainete ning ajalooõpetajaid. Tööle lähevad nad Harju-, Tartu- ja Pärnumaa, aga ka Ida- ja Lääne-Virumaa koolidesse.

Programmi "Noored kooli" tegevjuhi Kristi Klaasmägi sõnul kandideeris tänavusse lendu rekordiliselt palju inimesi ning ka koolijuhtide huvi programmist õpetaja leidmiseks on üha suurenenud. “Meie fookuses pole siiski lihtsalt uute õpetajate koolidesse toomine, vaid hariduse eestvedajate kujundamine. Osalejad töötavad oma kogukondades selle nimel, et iga laps saaks väga hea hariduse, mis tagab talle elus võimalikult palju valikuid,” rõhutas Kristi Klaasmägi.

Peagi algab värbamine "Noored kooli" 13. lendu. Kandideerima oodatakse kõiki inimesi olenemata vanusest, kellel on vähemalt bakalaureusekraad, väga head suhtlemis- ja eestvedamisoskused ning suur soov pühenduda laste arengule. Lisainfo: www.nooredkooli.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles