Ka lapsevanker tuleb muuta pimedal ajal nähtavaks

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta detsembris paelus Järva Teataja tähelepanu tubli ema, kes üht last ees lükates ja teist järel tõmmates mööda Paide lumiseid tänavaid sumpas. Et teekond lumehangede vahel oleks ka ilma hämardudes ohutu, peaks lapsevankril olema kindlasti helkurid.
Eelmise aasta detsembris paelus Järva Teataja tähelepanu tubli ema, kes üht last ees lükates ja teist järel tõmmates mööda Paide lumiseid tänavaid sumpas. Et teekond lumehangede vahel oleks ka ilma hämardudes ohutu, peaks lapsevankril olema kindlasti helkurid. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide kultuurikeskuses tegutseva Sirje Graubergi beebikooli pisikesed kasvandikud ja nende emad said sel nädalal lisaks laulumängudele teavet selle kohta, kuidas pimedal ajal ohutult õues liigelda ja kaasliiklejatele märgatav olla.

Paide politseijaoskonna noorsoopolitseiniku Malle Hermanson ütles, et noortele emadele loengut pidama ajendas juhtum, mil ta ise autoroolis olles nägi pealt ohtlikku olukorda.
«Eelmisel talvel, kui siinsamas kultuurikeskuse juures olid kokku kuhjatud suured lumehanged, peatusin ülekäiguraja ees, sest nägin, et inimene soovib teed ületada. Kõigepealt ilmus lumehange tagant välja tume lapsekäru – ilma ühegi helkurita, seejärel käru lükkav ema, kelle jope küljes kenasti helkur säras,» jutustas Hermanson. «Alles siis, kui ema oli ülekäigurajal, märkasin, et teise käega vedas ta enda järel kelku, kus istus üleni tumedates riietes laps.»
Hermanson pani noortele emadele südamele, et pimedal ajal tuleks järjest enam pöörata tähelepanu vankrite turvalisusele. «Vankrite vihmakiledel on tavaliselt helkurribad ees- ja tagaosas. Ent kui astute ülekäigurajale, läheneb auto küljelt ja nii jääb vankri jalutsi- või peaosas olev helkur juhile ikkagi märkamatuks, seepärast võiks vankrikilele helkurribad kinnitada ringiratast,» soovitas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles