RMK korraldab Järvamaal kaks tasuta metsakontserti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollassaare matkaonn
Kollassaare matkaonn Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

22. augustil kell 22 algab RMK suure ühismatka esimene Järvamaa lõkkeõhtu Võlingi lõkkekohas. Kääni talus sündinud Juhan Leinberg on  saanud tuntuks suuresti Eduard Vilde romaani „Prohvet Maltsvet“ kaudu. „Prohvet Maltsvet” on jäänud eesti kirjanduses ainsaks proosateoseks, mis kujutab ja kommenteerib 19. sajandi usulist rahvaliikumist.

Matkalistele ja teistele huvilistele loeb katkendeid Vilde romaanist näitleja Uku Uusberg.

Tasuta üle Eesti korraldatavatele kontsertidele on oodatud nii matkajad kui ka kohalikud elanikud. “Muusikalise kava olen kokku pannud nii, et see mulle endale kuulajana meeldiks ja rahvaga vestlema olen kutsunud just need näitlejad, keda ma tean ja usaldan,” ütles RMK metsakontsertide kunstiline juht Guido Kangur.

Kontserdid on osa RMK üle-eestilisest ühismatkast, millest võtab osa sadu inimesid. Kolme nädalaga läbitakse 1800 kilomeetrit matkaradu ja jõutakse 25. augustiks Aegviitu.

RMK metsakontserdid ja vestlusõhtud Järvamaal:

  • 22.08 kell 22 Võlingi lõkkekohas

Kääni talus sündinud Juhan Leinberg on tuntuks saanud suuresti Eduard Vilde romaani „Prohvet Maltsvet“ kaudu. „Prohvet Maltsvet” on jäänud eesti kirjanduses ainsaks proosateoseks, mis kujutab ja kommenteerib 19. sajandi usulist rahvaliikumist.

Katkendeid Vilde romaanist loeb näitleja Uku Uusberg.

Muusika: Indrek Kruusimaa

  • 23.08 kell 22 Simisalu lõkkekohas

Kõrvemaa – "Tõe ja õiguse" maa. Sellest paigast ammutas Tammsaare inspiratsiooni oma suurteose tegelaskujude ja maastike loomisel. Aruka Hundipalu Tiidu prototüüp oli Anton Hansen Tammsaare ristiisa Hans Grossthal.

Hundipalu Tiiduks kehastub näitleja Markus Luik.

Muusika: Indrek Kruusimaa

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles