Ühistu peab laienemisplaane Tallinnas ja Virumaal

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu.
Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu tunnistab, et uusi kauplusi plaanib ettevõte ehitada peamiselt Tallinna, kus praegu on ühistu esindatud vaid ühe kaupluse, Tööriistamarketiga.

Kuidas läheb kauplustel väljaspool Järvamaad?
Väljaspool Järvamaad on meil 16 kauplust ja need annavad ettevõtte käibest üle poole.
Ajalooliselt oleme tegutsenud maapiirkondades, nüüd tulevad teised ketipoed maale ja meie teeme suurt tööd, et laieneda Tallinna, tahame tulevikus seal avada mõne Konsumi või Maksimarketi. Kui me linnades oma tegevust ei laienda, ei suuda me konkurentsis püsida.
Peale Tallinna on meil sihikul ka Ida- ja Lääne-Virumaa. Eesti tarbijate ühistute keskühistu (ETK) turuosa on esmatarbekaupade jaemüügis suurim, 22 protsenti, Rimi on meie kannul 21 protsendiga, Virumaal ja Tallinnas on ETK vähe esindatud. Kus ühistud on tugevalt esindatud, sinna me ei lähe sisemist konkurentsi tekitama.
Oluline on süsteemi arendada. Praegu rakendame uut logistikatarkvara, parem logistika aitab kulusid kokku hoida ja nii saame töös hoida ka väiksemaid poode, mis töötavad nulli piiril või väikse kasumiga.
Milliseid uusi kauplusi Järvamaale ehitate?
Koerus hakkame kevadel ehitama ja järgmise aasta lõpuks saame kaupluse valmis. Järvamaal midagi muud olulist plaanis pole, tahame olemasolevaid kauplusi tasapisi uuendada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles