Politsei hakkab jälle helkureid jagama

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur on küll väike, kuid hämaras paistab kaugele ära..
Helkur on küll väike, kuid hämaras paistab kaugele ära.. Foto: Marina Puškar.

Täna alustab maanteeamet liiklusohutuskampaaniat «Sinu helkur võib päästa elu!», mille eesmärk on meelde tuletada helkuri vajalikkust ning ennetada pimedas jalakäijate ja jalgratturitega juhtuvaid liiklusõnnetusi.

Tavaks kujunenud kampaania tarvis on maanteeamet liiklusõnnetuste ennetuseks politsei- ja piirivalveametile andnud 80 000 helkurit, mida jagada liiklusjärelevalve korras politsei patrullautodest pimeda ajal asulavälisel teel ohuolukordades olevatele jalakäijatele.

Samuti on tänavu on avatud eesti- ja venekeelne veebikeskkond helkur.ee, et teha helkuri kinkimine võimalikult lihtsaks ja mugavaks.

Liiklusõnnetuste statistika põhjal on sügis- ja talvekuud liikluses jalakäijatele endiselt kõige riskantsemad. Aasta üheksa kuu jooksul on asulavälisel teel pimeda ajal vigastada saanud üheksa ja hukkunud kolm jalakäijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles