Estoonlased vallutavad nädalaks kogu Süda-Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti lõpus tantsisid Paide kultuurikeskuse uuendatud lava avatuks rahvusooperi Estonia balletiartistid Alena Shkatula ja Maksim Chukarjov, kes esitasid adaadžo Tšaikovski balletist «Luikede järv». Nüüd näeb Paide publik taas «Luikede järve».
Augusti lõpus tantsisid Paide kultuurikeskuse uuendatud lava avatuks rahvusooperi Estonia balletiartistid Alena Shkatula ja Maksim Chukarjov, kes esitasid adaadžo Tšaikovski balletist «Luikede järv». Nüüd näeb Paide publik taas «Luikede järve». Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Kuigi Rahvusooper Estonia festival «Ooper ja ballett südames» seisab Paide 720. aastapäeva ürituste reas, jõuavad estoonlased töötubade ja kontsertidega kõikjale Järvamaale ja tahavad teatripisikuga nakatada kõiki lasteaialastest eakateni.

Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller, kust tuli mõte rahvusooper Paidesse kutsuda?


Rahvusooper pole nii suurelt Paides varem kunagi käinud. Nüüd tuleb nädala jooksul Järvamaale ligi paarsada estoonlast.
Eelmisel aastal tegime koostööd Arvo Pärdi 75. juubeli etendusel «Dance by Pärt». Siis selgus, et kultuurikeskuse lava on peaaegu sama suur kui Estonias.
Kelle mõte oli taas Paidesse tulla, et mäletagi enam, aga see paisus ja paisus.
See, et teha siin noortefestival, oli küll Aivar Mäe mõte. Nii valmistuvadki meie noored tantsijad ja lauljad 12. novembril suures teatri-happening’is koos Estonia solistidega lavale astuma.
Et valmiks tõeline etendus, saavad meie noored osaleda ka kostüümi-, grimmi- ja dekoratsioonitöötubades.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles