Rahvafilm täidab saalid maailmalõpuhullusega

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Mand

Filmitalgute Järvamaa koordinaator ja linateoses rolli teinud Margo Hussar usub, et homme esilinastuv üle 1500 inimese abiga valminud film on põnev, kuigi sügavat mõtet otsida ei tasu.

Kuidas Järvamaa ja järvalased filmiga seotud on?


Kõigis maakondades olid võtted ühe päeva. Järvamaal filmiti Järva-Jaani vallas Jürimardi talus. Sain ülesande otsida võteteks sobiv talukoht ning ka meedia kaudu levinud üleskutsele saabus mulle kolm piltidega pakkumist.
Stsenaariumi järgi elab seal piimaautojuht Milla, kellel on kaks tütart. Peategelased satuvad hääletades piimaautole ja juht viib nad oma tallu.
Filmiga on seotud tihedamalt vähemalt kolm järvalast. Igas maakonnas oli operaatori abiline, kutsusime neid Jukudeks, selle maakonna inimene. Järvamaalt täitis seda rolli Paidest pärit Jan Vutt.


Filmis on näha, et värvitakse küüni uksed ära, kuid selle maalingu tegi tegelikult Paide vallast pärit Merit Eensoo. See oli superilus pilt!
Minul oli filmis peksupoisi roll, sain kogu aeg tappa. Olin üks sanitaridest. Nimelt on üks peategelane Brenda hullumajast põgenenud ja sanitarid püüavad teda.
 

FILMITALGUD

• Homme esilinastub 111-s Eesti kinos filmitalgutel valminud linateos «Täitsa lõpp».

• Järvamaa linastused:
11. november: Aravete kultuurimaja, Paide kultuurikeskus, Oisu rahvamaja, Kabala rahvamaja (seal saab vaadata pärast ka Iiri-Eesti jalgpallimängu otseülekannet). Algus kõikjal Eestis kell 20.11. 13. november: Türi kultuurimaja (kell 13.11 ja 18.11). 17. november: Järva-Jaani kultuurimaja (kl 18), Koeru kultuurimaja (kl 19).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles