Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Türi vallavolikogu võttis viimasel istungil vastu arengu¬kava ja eelarves¬trateegia järgnevaks neljaks aastaks, aastasse 2020 läks kirja võimalik tulu Väätsa ja Käru eakatekodu müügist.
 
* Seene- ja metsamarjade hooaeg toob korilase usku inimestele ikka rõõmu. Kiivalt enda teada hoitud paremad kukeseene- ja kivipuravikukohad või murakarohked rabaservad ei pruugigi aga osutuda rõõmutoovaks juhul, kui suures korjamistuhinas on järsku tagasitee kaduma läinud. Paide politseijaoskonna piirkonnavanem Priit Söörd teab kogemuste põhjal öelda, et alates juunist, mil inimesed juba esimesi seiretiire marja- ja seenemetsadesse teevad, juhtub ikka, et esialgu paari tunni pikkuseks mõeldud korjeretk võib marjulisel-seenelisel lõppeda kuni kuuetunnise eksirännakuga metsasügavustes ning politseinikele-pääsjatele tema otsinguga. «Juunis-juulis hakkab hooaeg pihta, kõrghooaeg on septembris,» täpsustab ta statistika põhjal.
 
* Maksu- ja tolliamet avaldas möödunud aasta tulude deklareerimise kokkuvõtte, millest selgub, et maakonna suurim deklareeritud aastatulu oli 456 030 eurot. Juhtum on muidugi erandlik ja enamiku järvalaste deklareeritud aastatulu jäi siiski suurimale kõvasti alla ega ületanud tavaliselt 21 312 eurot.
 
* Keskkonnaamet väljastas jahimeestele eriloa küttida Albu kandis Vetepere külas taluõues koera murdnud hunti. Juhtum leidis aset 29. augusti öösel, kui kella poole kahe paiku koera uksest välja lasknud Aili Tammleht esiku uksel endast paari meetri kaugusel hunti nägi. Koer murti maha temast vähem kui kümne meetri kaugusel.
 
* Koigi kooli uus õppeaasta ei toonud üksnes põhikooli ja lasteaeda uusi lapsi, tuli ka uus juht, kelle taktikepi all sada õpilast ja töötajad tegutsema asuvad. Koigi kooli direktori kabinetis võttis koha sisse Annela Ojaste, kes jättis selja taha oma senise elu Tallinnas.
 
* Looduse või kitsamalt metsa ja tervise vaheline seos on kirjanik ja semiootik Valdur Mikitat paelunud pikemat aega. Samal teemal kõneles ta ka neljapäeval Paides keskkonnahariduse teabepäeval. Järva Teataja teeb Mikita ettekandest kokkuvõtte.
 
* Pole just tavaline, et keegi Ameerika Ühendriikidest Eestisse tagasi koliks. Veelgi ebatavalisem on, et kolijad ei vali uueks elukohaks mitte Tallinna või vähemalt Tartutki. Meelis (27) ja Kristina Kiisk (33) just nii tegid. Nad naasid lapse- ja koolipõlvelinna Paidesse. Sellise sammu astusid Meelis ja Kristina ennekõike soovist pühenduda järgmised paar aastat puhtalt laskespordile. Nii kulgevad nende päevad tavaliselt rütmis tütred lasteaeda või vanavanemate juurde ja ise teeningule.
 
* Järvamaal Kirnas kasvanud ja Türi gümnaasiumis käinud Luminori panga digikanalite juht Margus Simson teeb vabatahtlikku tööd «Teeme ära!» maailmakoristuspäeva meeskonnas. Ta peab suureks õnnestumiseks, et eestlaste algatusel on sündinud rahvusvaheliselt toimiv platvorm prügi vastu võitlemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles