Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kuigi riigikogu valimisteni on jäänud pool aastat, on esimesed valimisplakatid juba üles seatud ja parteides hakkavad valimisnimekirjad ilmet võtma. Järva Teatajaga vestelnud poliitikute hinnangul pole nelja aasta taguse ajaga võrreldes nimekirjade esiosas suuri muudatusi oodata.
Esimesena valimisplakatitega välja tulnud Keskerakonna kohta seda siiski öelda ei saa. Kui neli aastat tagasi oli siinses valimisringkonnas esinumber Mailis Reps, siis Keskerakonna Järvamaa piirkonna esimehe Kersti Sarapuu kinnitusel haridus- ja teadusminister seekord Järva- ja Viljandimaal ei kandideeri. «Teda vajatakse Tallinnas,» põhjendas ta.
 
* Kui peaks tekkima soov ettevõtjaks hakata, on üks variant ise oma ära püsti panna. Selle kõrval on ka teine võimalus: osta lihtsalt kellegi käest äri koos valmis pinnaga ja seda siis juhtima hakata. Eilse seisuga oli kinnisvaraportaalis kv.ee Järvamaal müügis 38 äripinda, millest osal tegutseb täiesti toimiv ettevõte.
Näiteks on võimalik 163 000 euro eest soetada Hydroparts OÜ Türil Viljandi tänavas tegutsev hüdrotarvikute kauplus. Viis aastat tegutsenud ettevõte müüakse koos kehtiva üürilepingu, inventari ja seadmete, müügil oleva kauba ja kliendibaasiga.
 
* Tihedalt nii jalgsi kui ka sõidukitega liiklejate kasutuses olev Tolli tänav Türil on eelmisest nädalast alates tundmatuseni muutunud, sest pea kogu tänava pikkuses mõlemal pool kasvanud mitukümmend aastat vanad ja võimsa kasvuga puud on sealt maha võetud. Veel esmaspäevalgi oli tänava mõlemas otsas sissesõitu keelav märk ja need eramuomanikud, kes tahtsid autoga hoovist välja sõita, pidid hoolega jälgima, et see ohutu oleks.
 
* Autokaravaniga matk on elustiil, mille on omaks võtnud juba paljud eestlasedki. Nädalavahetusel kogunes Järvamaale Toosikannu puhkekeskusse hooaja lõppu tähistavat kokkutulekut pidama 142 karavani. Klubi Eesti Karavan juhatuse liige Ivar Kalev ütles, et paratamatult seab nii suur hulk karavane ruumile omad tingimused. «Ega me sellise seltskonnaga igale poole ära mahu. Pealegi tuleb ohutusnõudeid järgides karavanid üksteisest parajasse kaugusse parkida,» selgitas ta.
Toosikannu puhkekeskus on selles suhtes Kalevi ütlust mööda Eestis ainulaadne, sest nii palju ruumi ja head teenindust pole kusagil mujal.
 
* Laupäeval Paide linnastaadionil 13. korda korraldatud mitmevõistluse meistrivõistlustel jättis kaheksa harrastajat kogu oma jõu tartaanile, sest erinevalt profisportlastest tegid nad kümme ala ühe päevaga.
 
* Reede õhtul Türi piirkonna lahtistel meistrivõistlustel üritas KSK Alem sportlane Erko-Hendrik Mõttus jagu saada oma isa kunagisest kõrgushüppe tippmargist, kuid seekord jäi latile seatud 1.97 meetrit alistamata. Isiklik tippmark sündis tal siiski kõrgusel 1.94 meetrit. Erko-Hendrik Mõttuse treener Veiko Valang ütles, et 1.94 on selle hooaja Järvamaa edetabeli teine tulemus. «Liidrikohta hoiab kindlalt Markus Anvelt, kes hüppas suvel kõrgust 1.98 meetrit,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles