Türi vald sai raha põhikoolihoone ehituseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus kiitis heaks haridus- ja teadusministeeriumi investeeringute kava eelnõu, mille alusel saab Türi vald raha uue põhikoolihoone ehituseks.

Põhikoolihoone eeldatav maksumus on ligi 6,8 miljonit eurot, millest riigi osa on 5,2 miljonit eurot.

Türi põhikooli uue hoone projektijuhi Enn Mägeri sõnul on praegu käsil ehitusprojekt ekspertiis ja lähiajal kuulutatakse välja hanked. «Millal kopp maasse lüüakse, on vara öelda, aga kindlasti juhtub see käesoleva õppeaasta jooksul,» sõnas ta.

Koos Türiga saab eelnõu alusel riigilt koolihoonete kaasajastamiseks toetust kokku 12 omavalitsust. Neile makstav summa on 45,5 miljonit eurot. 

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul teeb ministeerium tööd selle nimel, et järgmisel tõukefondide perioodil omavalitsuste toetamine kindlasti jätkuks. «Neid linnu ja valdu, kes soovivad korrastada koolivõrku ja kaasajastada koole, on veel kümneid,» ütles ta. 

Investeeringuprogrammist said toetust taotleda omavalitsused, kes loobusid gümnaasiumiastme pidamisest, korrastasid põhikoolide võrku või kellel on riigigümnaasium. Investeeringutega vähendatakse omavalitsuste kulusid ning suunatakse rohkem vahendeid hariduse sisulisteks tegevusteks.

Toetust saanud projektidega rekonstrueeritakse ning ehitatakse peaaegu 44 000 ruutmeetrit kaasaegset ja säästlikku koolipinda ning haridustaristu pind väheneb 31 000 ruutmeetri võrra.

Sarnane kava 22 projektiga kinnitati ka möödunud aastal, mil investeeringute maht oli 55,3 miljonit eurot. Enamik kahe taotlusvooruga eraldatud rahast tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles