Türi kultuurikeskuses avati Kaitseliidu ajalugu ja tegevust tutvustav näitus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurimaja
Türi kultuurimaja Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kaitseliidu muuseumi fotokogu põhjal valminud ajaloonäitust (kokku 72 fotot) saab näha oktoobrikuu lõpuni Türi Kultuurikeskuses (Hariduse 1, Türi).

Läheneva Kaitseliidu 100. aastapäevale pühendatud fotonäitus heidab pilgu Kaitseliidu tegevusele 2000. aastate alguses.

Kaitseliidu liikmete arv 1. detsembriks 2005 ületas esmakordselt taastamise järgselt 10 000 piiri. Viieteistkümne aasta jooksul oli Kaitseliidu liikmeskond stabiliseerunud. Üha enam astus Kaitseliidu ridadesse kaitseväeteenistuse läbinud noori mehi, kes leidsid, et ka muutunud maailmas tuleb oma kodu kaitsmiseks mehe eest väljas olla. „Kaitseliitlane on inimene, kes kulutab osa oma vabast ajast kogu ühiskonna heaks. Meie kasvav ja järjest noorenev liikmeskond tõestab, et Eesti riik võib julgelt tulevikku vaadata,“ võis tollane Kaitseliidu ülem major Benno Leesik tõdeda.

Kaitseliidu juhtimine sai viidud uuele kaasaja nõuetele vastavale tasemele. Mõistes hariduse tähtsust ning teades kaitseliitlaste vajadusi ja missiooni suutis Benno Leesik kaasata välispartnereid ja rajada Kaitseliidu Kooli. 2005. aastal alustas Kaitseliit missiooniüksuste komplekteerimist.

Esmakordselt aga täielikult Kaitseliidu korraldatav võidupühaparaad toimus Haapsalus 2000. aastal. Raudteejaama esisele platsile oli üles rivistatud 9 kompaniid, 27 rühma (nende seas ka 55-meheline rühm Läti vabatahtlikust riigikaitseorganisatsioonist Zemessardze) ja 2 sõjaväeorkestrit.

Uuri lisaks siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles