Koolistressist vabastas unustamatu aasta Prantsuse väikelinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtliku tegevuse kõrvalt avanes Margit Kattail (paremal) võimalus ka mööda Lõuna-Prantsusmaad ringi reisida. Koos tema majutajaks olnud pereisa Gérardiga ja Portugalist pärit vabatahtliku Jéssicaga külastas ta Bergeraci linna.
Vabatahtliku tegevuse kõrvalt avanes Margit Kattail (paremal) võimalus ka mööda Lõuna-Prantsusmaad ringi reisida. Koos tema majutajaks olnud pereisa Gérardiga ja Portugalist pärit vabatahtliku Jéssicaga külastas ta Bergeraci linna. Foto: Erakogu

Kohver hädavajalikuga näpu otsas, kohalikust keelest selged vaid sõnad bonjour ja merci ning hinges teadmatus, mis võõras kultuuriruumis iga päev elades ees ootab. Just nõnda algas möödunud sügis Imaverest pärit tudengile Margit Kattaile Prantsuse väikelinnas Marmande'is.

Sinna sattumise põhjust tuleb otsida sellele eelnenud poolaastast, mil Kattai Tartu Ülikoolis ajakirjandust ja kommunikatsiooni õppides ühel hetkel tundis, et koolistress lööb lainetena üle pea kokku.

Akadeemiline puhkus tundus olevat selles olukorras ainuõige valik. Et osa suvest veetis Kattai oma elu seni ekstreemseimal reisil, kus ta hääletas Portugalist Eestisse, sai talle selgeks, et keskkonnavahetus võib olla päästerõngas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles