Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*Kui vanasti käidi klasside kaupa põllul kartuleid võtmas, siis eile sõitis mitu klassitäit lapsi Koeru keskkoolist bussidega seenele, kaasas seeneraamatud, korvid ja noad. Eeltööd seeneleminekuks oli tehtud terve eelmine nädal. Muu hulgas vaatasid kõik algklassid ära multifilmi «Operaator Kõps seeneriigis». Hirmu ei kurtnud keegi, pigem tuli õpetajail vastata ootusärevusest tingitud küsimusele, millal siis ikkagi minnakse.

*Järvamaa kutsehariduskeskus teenib erialade praktilise õppe väljunditega koolile kopsakat taskuraha. Direktor ei pea kooli siiski äriettevõtteks, vaid seda raha õpetajate ja õpilaste ühistöö lisandväärtuseks. Raha on tulnud mitmest allikast: kalakasvandusest, põllumajandusest, loomapidamisest, toitlustusest ja ka majutusteenuse osutamisest. Olenevalt aastast ulatub õppeasutuse käive nende tegevustega 600 000 kuni 900 000 euroni.

*Kuue aasta eest Järvamaa sotsiaaltöötajate käsutusse antud 19 elektriautost seisab vaid kaks praegu seina ääres. Omavalitsused on autode heast vastupidavusest hämmingus, kuid hoiavad siiski hinge kinni, et sõidukite elutähtsad osad ei laguneks, sest nende väljavahetus oleks liiga kulukas. Säästlike ja keskkonnasõbralike sõiduvahendite kasutusest ei kavatseta loobuda ning masinatega sõidetakse kuniks neis särtsu jagub.

*Laupäeva hommikul kella kümne paiku tegi ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist Paides Ülejõe jalgpallistaadioni parklas aega parajaks, nutitelefon käes. Kuid midagi oli nagu valesti. Ei ülikonda, ei portfelli, ei assistente ega tulemas tähtsat kohtumist. Ministril olid hoopis kummikud jalas, kindad käes ja talgupäevaks sobilikud rõivad seljas. Järva Teataja annab ülevaate, kuidas kulges maakonnas suurejooneline eestlaste algatatud maailmakoristuspäev.

*Tallinna Kalevi spordihalli juht ei heida ketast iga päev ega tõuka kuuli ka, kuid sel nädalavahetusel käis Neemo Kull oma nooruspõlve radu ning tegi praegustele Türi ja Paide spordipoistele vanast rasvast tuule alla. Vanameister näitas Türi linnastaadionil tulemusi, mis pani noored kukalt kratsima ja treeningutesse veelgi tõsisemalt suhtuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles