Algatus “Minu lugu” kutsub Järvamaa ettevõtjaid õpilastega oma lugu jagama

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Eesti ettevõtjad ja tippjuhid külastavad ka sel aastal üld- ja kutsehariduskoole, et julgustada noori mõtlema ettevõtlikult. Tunnid toimuvad ettevõtlusnädala ajal 1.–5. oktoobrini. Ettevõtjatel ja koolidel on võimalus end veel kirja panna veebilehel www.mystory.ee. Varem kandis ettevõtmine nime "Ettevõtlikkus kooli" ning algatus tuleb  juba neljandat korda.

 

Algatuse eesmärk on näidata peatsetele koolilõpetajatele, ettevõtjate edulugude kaudu, ettevõtlikuks saamise teekonda. Selleks jagavad ettevõtjad ühe koolitunni jooksul noortega oma lugu, kuidas nemad ettevõtjaks või tippjuhiks said ja millised on olnud suurimad katsumused sel teel.

Eelmisel aastal Türi ühisgümnaasiumi külastanud Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ juhatuse liikmele Andry Krassile oli põhjus „Minu loo“ projektis osaleda lihtne. „Järvamaa on olnud minu juhitavale ettevõttele hea kodu. Oma loo rääkimine on üks paljudest võimalustest seda välja öelda,“ lausus ta.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnul ei ole algatuse eesmärk üksnes ettevõtlust edendada, vaid ettevõtlikkust tuleb näha kui eluhoiakut. „Ettevõtlus on majanduse mootor ning kindlasti proovime sisendada noortele ka julgust ettevõtlusega alustamiseks. Ent olulisem on, et noortest sirguksid ettevõtlikku vaimu kandvad kodanikud, kes ei karda proovikive ning näevad võimalusi seal, kus paljudel vaid takistused silma hakkavad. Olen ka ise mitmel korral koolides rääkimas käinud ning võin kinnitada, et positiivse energialaengu saavad nii õpilased kui ka kõneleja.“

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnul ei ole algatuse eesmärk üksnes ettevõtlust edendada, vaid ettevõtlikkust tuleb näha kui eluhoiakut.

„Minu lugu“ on KredExi, Eesti Tööandjate Keskliidu, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja SA Tuleviku Kool koostöö.

Eelmisel aastal käisid oma lugu jagamas 103 ettevõtjat 107 koolis. Sel aastal end juba kirja pannud ettevõtjate ja juhtide nimekirja leiab aadressilt https://www.mystory.ee/osalejad/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles