Terviseamet tutvub enam kui 1300 kooli ja lasteaia sisekliimaga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitusloaga vanemates lasteaedades terviseamet kontrolle esialgu rohkem tegema ei hakka
Koolitusloaga vanemates lasteaedades terviseamet kontrolle esialgu rohkem tegema ei hakka Foto: Liis Treimann

Terviseamet jätkab septembris kevadel alustatud kaheaastast sihtuuringut, millega uuritakse Eesti koolide ja lasteaedade sisekliima kvaliteeti.

 

Terviseameti põhja talituse juhi Ester Öpiku sõnul tutvuvad terviseameti esindajad muuhulgas laste- ja haridusasutuste valgustuse ja ventilatsiooni seisukorraga ning kontrollivad radooni sisaldust õhus. „Senised inspekteerimise tulemused on aeg-ajalt näidanud, et koolides ja lasteaedades esineb probleeme ebapiisava õhuvahetuse ja valgustusega,“ ütles Öpik, kelle sõnul hindab terviseamet sihtuuringu raames ka kooli väliskeskkonda, sest lähedalasuvad sõiduteed, parklad ja muud hooned mõjutavad samuti haridusasutuse sisekliimat. „Soovime saada võimalikult täpset tervikpilti, mistõttu arvestame nii otseseid kui kaudseid sisekliimat mõjutavaid tegureid,“ ütles Öpik.

Uuring hõlmab enam kui 1300 lasteaeda ja kooli, uuringu kokkuvõtte koostab terviseameti keskkonnatervise osakond 2020. aastal. Uuringu tulemuste põhjal tehakse asutuste haldajatele ettepanekud olukorra parandamiseks.

Terviseamet on sotsiaalministeeriumi valitsemisalas tegutsev valitsusasutus, kelle tegevuse eesmärgiks on tervisliku elu- ja õpikeskkonna kujundamisele suunatud rahvastiku tervise poliitika elluviimine tervishoiu, tervisekaitse, kemikaaliohutuse ja meditsiiniseadmete valdkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles