Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Maanteeamet on koos Tallinna tehnikakõrgkooliga asunud lähemalt uurima nõukogude ajal ehitatud sildade kvaliteeti ja seda, kas eri aegadel projekteeritud ja ehitatud sillad taluvad ka tänapäevaseid raskeveokeid. Katsetused algasid teisipäeval Poaka sillal. Ehkki katsetused tähendasid kohalikele elanikele ajutist ebamugavust liiklemisel, olid tulemused rõõmustavad. Inimesed said teada, et sild peab veel aastaid vastu, kuna eksperdid kiitsid sillatalade ehituskvaliteeti. Kuidas mõõtmised läbi viidi ning mida see selliste sildade kohta üldiselt ütleb, saab täpsemalt teada juba ajalehest.

*Eile varahommikul istusid Tallinna Swedbanki Rävala finantskeskuse töötajad kahte autosse ja ühe mootorratta selga ning sõitsid Järvamaale Taiksesse seltsimaja koristama, et vabatahtlikuna Eesti külaelu edendada. Pangarahvas ei pidanud paljuks aknaid ja põrandaid pesta, toole puhastada ja seinu pahteldada. Kõik tööd, mis nad ette võtsid, olid jõukohased ja erinesid nende igapäevatööst kontoris 180 kraadi. Miks nad maale tööd tegema sõitsid ning mis nad sellest said, võib lugeda Järva Teatajast.

*Sellest õppeaastast Paides Hillar Hanssoo põhikooli algklasse toitlustama asunud Baltic Restaurants Estonia kaubamärk Daily pakub naturaalset ja tervislikku toitu, mis valmib kohapeal. Kalapulki ja pihve õpilased menüüst ei leia. Täpselt nii nagu võitles aastate eest üle ilma tuntud telekokk Jamie Oliver Inglismaal ja Ameerikas laste koolitoidu tervislikkuse ja ehtsuse eest, nii teevad seda ka Daily koolikokad Eestis. Mitmekülgse menüüga püüavad nad lastele ja nende vanematele selgeks teha, et kooliski võib naturaalsest toorainest toitu valmistada nagu gurmeerestoranis. Ometi tekitas uue söömiskultuuri omaksvõtt lastes ja nende vanemates esiotsa pisukest meelehärmi. Kuidas olukord lahenes, saab lugeda juba neljapäevasest ajalehest.

*Sügise tulekuga on loomapidajatel kätte jõudnud aeg põllud üle käia ja talveks varutud söödakogused üle vaadata, sest piimakari tuleb ka külmal ajal kuidagi ära toita. Kohalike piimakarjade omanike käekäik on erinev: kes tuleb söödaga ots otsaga kokku, kes peab hädalahendusi otsima. Pärast silotaimede teist niidet olid piimakarjakasvatajad kõik ühtviisi murelikud ja ootusärevad, sest heinamaadel oli pilt nukker. Juuli lõpus käis Väätsa Agro juhatuse liige Margus Muld ERRile isegi välja, et kuna lähiriikidel on samuti põua tõttu häda käes, on võimalik, et peab hakkama vaatama Ameerika Ühendriikide poole, kust eksporditakse Araabia riikidesse suurtes kogustes lutserni. Nüüd on aga vähemalt Mullal põhjust rahulikumalt hingata, sest Väätsa Agro saab oma söödakogused kokku. Kuidas see neil õnnestub, selgub juba ajalehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles