VIDEO: Scoutspataljon harjutas Järvamaal ja Lääne-Virumaal linnalahingut

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Kaitsevägi

Eelmisel nädalal lõppes Scoutspataljoni õppus Valge Tellis, mille raames arendasid pataljoni sõdurid oma linnalahinguoskusi Aravetel, Kadrinas, Tapal, Moel ja Järva-Jaanis.

 

„Tavapärasest erinevate harjutusalade kasutamine aitab arendada sõdurite oskuseid võidelda hoonestatud aladel, teha koostööd erinevate relvaliikide vahel ning parandada oskusi majade ning ruumide vastasest puhastamisel,“ ütles õppuse vastutav major Mattias Puusepp. „Tahame edastada ka tänusõnad tsiviilparteritele, kes on võimaldanud erinevaid alasid linnalahinguharjutuseks kasutada“, lisas major Puusepp.

Esmaspäeval alanud õppuse kahel esimesel päeval õpiti ning tuletati meelde oskusi jao tasandil tegutsemiseks ning harjutati hoonetesse sisenemist, ruumide läbiotsimist ning vastasest puhastamist. Samal ajal valmistasid pioneeriüksused hooneid järgnevateks harjutusteks ette. Nädala teisel poolel pöörati tähelepanu rühmataseme tegevustele ning toetavate relvaüksuste kaasamisse, kui harjutustesse kaasati ka Scoutspataljoni kasutuses olevad soomustransportöörid SISU XA-188 ja SISU XA-180.

Lisaks taktikaliste manöövrite harjutamisele pöörati õppusel tähelepanu ka võitlejate evakueerimisele ning esmaabi andmisele hoonestatud ala tingimustes. Tegevused toimusid hilisõhtuni, et harjutada ka hämarates oludes ning pimedal ajal tegutsemist.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimissuutlikkusega manööverüksus. Pataljoni relvastusse kuuluvad muu hulgas jalaväe lahingumasinad CV-90, soomustransportöörid Sisu ning tankitõrjeraketisüsteemid Javelin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles