Tööstusettevõtetele jagatakse tootearenduseks raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänasest saavad tööstusettevõtted Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) taotleda toetust ekspordipotentsiaaliga toote arendamiseks.

 

Toetust saab taotleda töötleva tööstuse ettevõte, mille viimase kahe aasta keskmine müügitulu on vähemalt 200 000 eurot. Toetuse maksimaalne suurus on 200 000 eurot ning minimaalne suurus 20 000 eurot.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammisti sõnul on toetus vajalik just neile ettevõtjatele, kes soovivad maailmaturul oma konkurentsipositsiooni parandada.

«Tootearendus on ettevõtjate jaoks kõrgema riskiteguriga, sest selle investeeringu tasuvus ei ole alati tagatud. Majanduse pikaajaliste kasvueelduste tagamiseks on riigil huvi aidata seda riski maandada, sest see tagab ka ettevõtete jätkuva ekspordivõimekuse,» selgitas minister Tammist.

Euroopa Statistikaameti järgi on Eestis kümnest ettevõttest ainult üks tulnud välja turu jaoks uue tootega. See on Euroopa Liidu kõige kehvem tulemus. Skandinaavias on seevastu tulemuseks kuus ettevõtet kümnest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles