Gripihooaja avanädalal pöördus arstide poole 3355 inimest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp suudab elada temperatuuril 37 kraadi. Madalama või kõrgema tempe­ratuuri juures see hävib.
Gripp suudab elada temperatuuril 37 kraadi. Madalama või kõrgema tempe­ratuuri juures see hävib. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Gripihooaja esimesel, aasta 40. nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3355 haigestunut, kellest suurema osa moodustasid kuni viieaastased lapsed.

Möödunud nädalast algas ametlik gripihooaeg, mis tähendab, et terviseamet hakkab terasemalt jälgima ülemiste hingamisteede viirusnakkuste levikut ning jagama iganädalasi andmeid hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi  haigestumiste kohta. Avanädalal haigestunute osakaal maakondade lõikes oli üsna sarnane.

„Selline haigestunute koguhulk on hooaja alguse mõttes tavapärane,“ ütles terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova. „Haigestumisi põhjustasid peamiselt rinoviirused, üksikutel juhtudel tuvastati haigustekitajate hulgas ka paragrippi ja RS-viiruseid. Gripiviiruseid veel ringlusest ei leia,“ kommenteeris Sadikova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles