Registreeritud töötus langes aasta madalaimale tasemele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised töötukassas.
Tööpakkumised töötukassas. Foto: Sander Ilvest

Septembri lõpus oli töötuna registreeritud 28 927 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 4,4%. Tegemist on selle aasta madalaima registreeritud töötuse määraga.  Võrreldes augustiga vähenes septembris töötute arv 3,1%. Uusi töötuid lisandus septembris ligi 5700.

Registreeritud töötuse määr oli septembri lõpus kõige kõrgem Valgamaal (8,2%) ning madalam Saaremaal (3%).

Vähenenud töövõimega töötuid oli septembri lõpus 9 375 ehk 32% registreeritud töötutest. Samas suurusjärgus oli vähenenud töövõimega töötuid ka aasta tagasi. 

Töötukassa abiga asus septembris tööle ligi 4 500 inimest, sh ligi 1000 vähenenud töövõimega inimest. Kuu jooksul oli töötukassal vahendada 10 055 töökohta, uusi tööpakkumisi lisandus üle 4 600. Võrreldes suvekuudega asusid nii registreeritud töötud kui ka vähenenud töövõimega töötud tööle märksa aktiivsemalt.

Vähenenud töövõimega töötuid oli septembri lõpus 9 375 ehk 32% registreeritud töötutest. Samas suurusjärgus oli vähenenud töövõimega töötuid ka aasta tagasi.

Enam kui 150 töötut lõpetas septembris arveloleku õppima asumise tõttu.  Täpsem statistika on leitav Töötukassa kodulehel.

Registreeritud töötuse statistika kajastab nende töötute arvu, kes on ennast töötukassas töötuks registreerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles