Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Aprillis avalikustas Järva Teataja, et Järva maavalitsuselt on varastatud kunstnik Tiit Pääsukese maal «Altar», mis kaunistas aastaid Paide raekoja seina. Seejärel tegi rahandusministeerium politsei- ja piirivalveametile avalduse, et alustada kriminaalmenetlust seoses maali vargusega.
Prokurör Merike Lugna ütles, et nüüdseks on kriminaalmenetlus lõpetatud kuriteo toime pannud isiku tuvastamatuse tõttu. «Ei õnnestunud kindlaks teha, kes maali varastas,» lisas ta.
Rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Karel Hanni ütles, et ministeerium langetas eelmisel nädalal otsuse, et esitab kriminaalmenetluse lõpetamise määruse peale kaebuse ja soovib menetluse jätkamist.
 
* Eelmisel nädalal algas Paide avatud noortekeskuse juures asuva rulapargi remont. Vahetusse läks suur osa rampide katteplaate ning asjatundjate kätt said tunda ka konstruktsioonid ja üleminekud. Paide avatud noortekeskuse juhataja Reima Nõmmik ütles, et pärast seda, kui nad panid hoiatavad sildid üles ja värvisid augud roosaks, ilmus Järva Teatajas hoiatav artikkel. «Meie suureks rõõmuks olid sellele järgneval nädalal asjatundjad olukorda hindamas ja eelmisel nädalal käis juba agar plaatide vahetamine,» lausus ta.
 
* Viimaste päevade soodsad ilmaolud on eramuomanikele pakkunud võimalust teha aias sügiskoristust ning kokku riisuda puudelt langenud lehed. Kui paljud aiaomanikud kompostivad lehti, siis Paides ja Türil on või-malus lasta suuremate koguste korral ka lehed ära vedada.
 
* Roosna-Allikul Veoki Pealisehituse OÜ töökojas on koha sisse võtnud furgooniga kaubik, mis ei meenuta kuidagi klassikalist hooldusautot. See on Worxpace PRO ratastel töökoda, mis peaks Skandinaavia karmis kliimas vapralt vastu pidama ja mehaanikute töö eriti mugavaks tegema.
Transpordivahendite remondi ja hooldusega tegeleva Veoki Pealisehituse OÜ tegevjuht Peep Nork ütles, et hooldusautot välja töötades pidasid arendajad silmas eelkõige seda, et see oleks võimalikult avar ja kasutajasõbralik. «Meie eesmärk oli, et mehaanik tahaks selles töökojas veeta rohkem aega kui kodus naisega,» lisas ta naljatades.
 
* Pühapäeva pärastlõunal andis Eesti teatriliit teater NO99 näitlejale Marika Vaarikule Väätsa mõisas kätte Helmi Tohvelmani nimelise liikuvaima näitleja preemia, mille seekordne tunnuslause on «Riskiv, rokkiv ja rabav».
 
* Järgmise aasta 1. juunist jõustuv niinimetatud Ossinovski alkoholi reklaami ja kättesaadavust piiravate meetmete pakett kohustab suuremaid poode alkoholi ostjate silme eest seina taha paigutama. Eelmisel nädalal tegi Paide Selver uuendusega algust ja asetas riiulid alkoholi müügiks ümber.
 
* Reedel ja laupäeval Saaremaal sõidetud ralliga sai autoralli-meistrivõistluste hooaeg läbi. Järvakad olid saarel platsis, kuid kõik üle finišijoone ei jõudnud. Tehnikasport, mis teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles