Video: rallimehed joonistasid Saaremaal just sedavõrd uhkelt poognaid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

2018. aasta Saaremaa ralli on tänaseks päevaks juba ajalugu. Järvamaa mehed olid kohad, tegid, nägid ja võitsid. Mõned nii iseennast kui ebaõnne.

 

Absoluutarvestuses 35. ja oma masinaklassis neljanda koha saanud Rene Uukareda tunnitas debüüthooajale tagasi vaadates, et iga ralli on nende jaoks uus. „Saaremaa kohta öeldakse, et kõva sõna kui selle lõpetad. Eesmärk oli kõik katsed lõpuni sõita, saada kogemust ja olla vähemalt kümne sees,“ avaldas ta. „Kokku oli stardinimekrjas 130 autot, meie klassis (rahvakeeli bemmide klass) startis 24 autot.“

Foto: Erakogu

Reedel toimus kolm katset, mis kõik sõideti pimedas. Esimene-teine metsade vahel ja kolmes Kuressaare linnas. „Päeva lõpetasime oma klassis kümnendana ja absoluutarvestuses 37. kohal,“ lisas ta.

Reedel toimus kolm katset, mis kõik sõideti pimedas. Esimene-teine metsade vahel ja kolmes Kuressaare linnas.

Laupäeval oli kavas kaheksa kiiruskatset, milledest siis Uukareda-Nõlvak kõigis ka stardis olid ehk tehnika oli korras ja mehed said sõita. „Viimased neli katset sõitsin nagu taksojuht- ühe käega, kuna teise käega pidin käigukangi kinni hoidama, sest 3. ja 4. käik hüppasid välja. See siis pärssis natuke meie kiirust, kuid kui aus olla, siis ega palju kiiremini ei oleks saanud sõita, kuna oli lihtsalt ei julgenud peal hoida,“ nentis Rene Uukareda. „Tahab kõvasti harjumist ja eelkõige harjutamist, et 170+ km/h sõita kurvi selliselt, et gaasipedaalil järele ei anna.“ (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles