Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Ei juhtu just sageli, et vargad virutaksid ära nendesuguste tabamiseks üles pandud valvekaamerad. Viisu külas just nii läks, kusjuures lõhkumine jäi osaliselt kaadrisse, võimaldades äraviimisaega öelda minuti täpsusega. Eriti markantseks teeb juhtumi see, et kaks valvekaamerat asusid tänavavalgustusposti küljes nelja meetri kõrgusel ning nende kätte saamiseks tuli orava kombel posti otsa ronida. Ilmselgelt oli tegu ettekavatsetud kuriteoga.

*Teisipäeva õhtul osutasid Paide politseijaoskonna politseinikud suuremat tähelepanu jalakäijate ja kergliiklejate ohutule liiklemisele pimedal ajal kontrollides helkureid. Neile avanenud pilt oli rahuldav, sest need vähesed inimesed, kes õhtul liikusid, olid valdavalt nähtavad. Noomida sai sel õhtul 27 inimest, kes jätkasid pimeduse varjus oma teekonda politseilt saadud helkuritega.

*Türi kesklinnas asuv Coop Konsum on tegemas ajalugu. Nimelt on maja esimesel korrusel asuv lillekauplus uksed sulgenud, et teha ruumi peatselt sinna asemele ehitatavale liftile. Türilastele on liftiehitus kahtlemata suur asi, sest sellest on räägitud pea sama kaua, mil kaubakeskus 1989. aastal avati. Nii on käimispuudega inimestele ülemisele korrusele pääs siiani olnud raskendatud. Ka noored emad, kes oma maimukest alles vankris sõidutavad, on siiani sama olukorra ees olnud.

*Paide teater andis teada, et võtab tuleval nädalal teatepulga üle Ugala teatrilt, kes mängis viimased kolm suve Vargamäel suvelavastust «Kõrboja perenaine». Järgmisel kolmapäeval allkirjastavad osapooled koostöölepingud ning lavastus etendub Eesti kirjandusmälu pühapaigas, A. H. Tammsaare sünnikoha muuseumis tuleva aasta juulis. Suvelavastus «Eesti jumalad» küsib Tammsaarelt mõtteid laenates, kas ja kuidas võib eestlane õndsaks saada, milliseid jumalaid kummardab maailma üks usuleigeim rahvas ja mis jõud see on, mis meil ajast aega siin paepinnal tööd teha ja vaeva näha laseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles