Õpilased kasutavad vaikust keskendumisvõime parandamiseks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Hammerbecki põhikooli aktus. Foto on illustratiivne.
Paide Hammerbecki põhikooli aktus. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel kevadel otsiti koole üle Eesti, kus õpetajad oleksid motiveeritud stressi vähendama ja laste keskendumisvõimet parandama. Tosina projektist huvitatud kooli hulka valiti ka Paide Hammerbecki põhikool.

«Mõju-uuringus osalevates klassides on üle 800 õpilase, see on 53 klassi, millest 25 klassi osalevad juhuvalimi alusel katseklassi ja 27 kontrollklassina. Meie koolist on kontrollklassid VIIIa ja IXa ning katseklassid VIIIb ja IXb,» selgitas kooli õppejuht Kersti Kertsmik.

Vaikuseminutite noorteprogrammi eesmärk on toetada kogemuslike tegevuste kaudu positiivse muutuse tekkimist noorte tähelepanu ja enesejuhtimise oskustes: treenida õpilaste võimet oma tähelepanu tahtlikult juhtida ja keskenduda; õpetada toime tulema võimalike pingete, ülekoormuse ja stressirohkete olukordadega, et hoolitseda oma vaimse tervise ja heaolu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles